Invest Build Media
Туризъм и Екология

Стартира лотарията „Зелена карта“, българи могат да кандидатстват

От 12 ч. днес до 12 ч. на 7 ноември 2017 г. българите могат подават формуляри по програмата на САЩ за разнообразяване на имигрантския поток (DV) за 2019 г., позната като лотарията за „Зелена карта“, съобщиха от посолството на САЩ в София. Документите се подават по електронен път на dvlottery.state.gov. Не се приемат изпратени по пощата заявки за участие.

Няма такса за попълване на електронния регистрационен формуляр за участие в програмата. След попълването му участниците получават официален номер на потвърждение на регистрацията си. Изключително важно е да запазят този номер до 30 септември 2019 г., защото само чрез него могат да проверят дали са изтеглени в лотарията.

Всички участници могат да проверят статуса на заявката си за участие чрез функцията Entrant Status Check на сайта dvlottery.state.gov след 1 май 2018 г. Изтеглените участници, които отговорят на указанията, ще получат информация за насроченото интервю за имигрантска виза също чрез Entrant Status Check.

От посолството на САЩ припомнят, че съобщения до тези, които са изтеглени, не се изпращат по електронна или обикновена поща. Посочват, че със сигурност е измама писмо или имейл, в което се твърди, че получателят е спечелил зелена карта или му се обещава зелена карта. Освен това не се извършва плащане към трета страна в процеса по кандидатстване за виза от лотарията за зелена карта. Единственото необходимо плащане е самата такса за виза, която се плаща в посолството на САЩ.

Законът допуска само един електронен формуляр за всеки участник в рамките на периода за регистрация, затова ще бъдат дисквалифицирани кандидати, изпратили повече от един формуляр. Възможно е обаче съпруг и съпруга да подадат по един отделен формуляр, като включат в него своя брачен партньор, ако и двамата отговарят на изискванията.

Инструкциите за лотарията за зелена карта са публикувани на английски и на български в сайта на посолството bg.usembassy.gov. При нужда от допълнителна информация, въпроси могат да се задават в имейл на адрес iv_sofia@state.gov.

Вижте още

Министърът на туризма Николина Ангелкова: България не е Слънчев бряг!

ivan

Министърът на туризма предлага отпадане на повторната категоризация на обекти

ivan

Български граждани ще мога да влизат в Турция с лична карта

Напишете коментар