Invest Build Media
Туризъм и Екология

Райънеър ограничи ръчния багаж на пътниците си

От 1 ноември влезе в сила новата багажна политика на най-големия нискобюджетен превозвач в Европа „Райънеър“ (Ryanair). Ръчният багаж за пътниците се ограничава, след като от авиокомпанията са установили, че закъсненията на полети се случват основно заради това, че клиентите предпочитат да се качат с две чанти на борда на самолета, вместо да чакат те да бъдат чекирани.

С промените вече ще може да се чекира багаж до 20 вместо до 15 кг, както беше досега. Таксата за услугата се намалява от 35 на 25 евро/паунда за брой чекиран багаж. Само пътниците, които са платили за приоритетно качване (Plus, Flexi Plus и Family Plus), ще могат да се качат на борда с две чанти.

Останалите клиенти на компанията ще могат да се качат на самолета само с една чанта, при това с малки размери – 35x20x20 см. По-големият куфар, който е с размери 55x40x20 см, ще трябва да се чекира. Важно уточнение е и че чекираният багаж ще е по ниската тарифа, ако бъде платен заедно с билета. Ако това се прави на по-късен етап, цената вече ще е 20 евро.

Приоритетното качване на борда струва на пътниците 5 евро/паунда, като то се купува заедно с билета. Услугата може да бъде добавена и по-късно – до 1 час преди пътуването, но вече срещу 6 евро/паунда.

От „Райънъер“ уточняват, че промените ще им струват пропуснати приходи от около 50 млн. евро годишно.

„Уиз еър“ (Wizz Air) пък въведе официално новата си политика за безплатния багаж, който пътникът има право да внесе в салона на самолета. Клиентите на унгарския превозвач вече могат да носят куфари с максимално тегло 10 кг и размери 55x40x23 см вместо досегашните 42x32x25 см.

От компанията уточниха, че ако пътниците искат да внесат на борда и малка безплатна чанта с размери 40x30x18, ще трябва да ползват услугата WIZZ Priority. Услугата гарантира, че по-големият безплатен ръчен багаж ще бъде поставен в кабината.

WIZZ Priority също така позволява на пътниците да не се редят на опашката при качване на борда, а да бъдат сред първите, които ще се качат на самолета.

Вижте още

Разпространиха нови снимки на Марс

admin

Звездата Весела Нейнски ще води конкурса Мис Тутракан

ivan

Дъщерята на битата камериерка се оплака, че в Слънчев бряг е опасно да се работи

ivan

Напишете коментар