Invest Build Media
Строителство

Удариха първа копка на новия склад на Ролпласт на стойност 7 млн. лв.

Министърът на икономиката Емил Караниколов участва в церемония по първа копка на разширяващата се производствената база на „Ролпласт Груп“ АД. Утвърденият лидер на дограми и щори за поредна година инвестира в производствения си комплекс в Костинброд чрез изграждането на нов склад на едро и административна база на стойност 7 млн. лв. На събитието участваха също изпълнителният директор на компанията Стоян Николчев и кметът на община Костинброд Трайко Младенов.

Министър Караниколов поздрави инвеститорите за отличните резултати и за успешно им позициониране в България и извън пределите й. „Вярвам, че усилията, които ние от своя страна сме положили – да създадем благоприятна за бизнеса среда, да изградим условия и мерки, които да са в помощ на инвеститорите, са допринесли за Вашето развитие“, каза министърът. И допълни, че все повече фирми решават да разширят производството си в страната ни, което е знак, че икономическите процеси се развиват успешно.

„Ролпласт“ има сертификат за Инвеститор клас А и е отличен като един от най-значимите инвеститори в България с две престижни награди от организирания от Българска агенция за инвестиции (БАИ) конкурс „Инвеститор на годината“ – приз за „Инвеститор на годината в областта на преработващата промишленост“ за 2009 г. и приз „Инвестиция в разширяване на бизнеса” за 2017 г.

Вижте още

Кипър ще строи най-голямото казино в Европа

ivan

Палатите и огромните жилища ще се снабдяват с ток на свободния пазар

galia

Очакват санирането на 2022 сгради да приключи в скоро време

ivan

Напишете коментар