Invest Build Media
Строителство

42 млн. лв. инвестирани в подкрепа на строежи във висши учебни заведения

„За първи път с европейско финансиране и с европейската солидарност имаме възможност да подкрепим един знаков обект, свързан с това да развиваме  спортния потенциал на страната ни“. Проектът за  модернизиранe сградата на НСА „Васил Левски“ е първият, фокусиран за подкрепа на висше училище със спортна насоченост. С изпълнението му ще създадем предпоставки за развитие на спортен дух и постигане на по-високи спортни цели. Това коментира заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова пред журналисти  при откриването на ремонтните дейности на сградата на спортната академия, намираща се на ул. „Гургулят“ 1.

С над 42 млн. лв. инвестиции във висши учебни заведения Оперативна програма „Региони в растеж“ допринася за по-качествено образование. В допълнение, ще се създаде и възможност с над 93 млн. лв. да бъдат подкрепяни проекти, свързани с изграждането на спортна инфраструктура,  които ще трябва да генерират приходи и да изплащат нисколихвено кредитиране,  предоставено с възможността на оперативната програма и на държавата, стана ясна още от думите на заместник регионалния министър.

В настоящия програмен период над 619 млн. лв. са фокусирани в обновяване на училища, детски градини, ясли и висши учебни заведения, припомни заместник-министър Николова, допълвайки, че до 2020 година 13 ВУЗ-а получават европейско финансиране. „Надявам се с подкрепата на европейската солидарност да постигнем по-глобалната цел – да привличаме младите хора да остават в България и те да получават качествено образование“.

Проект „Модернизиранe на учебната база на НСА „Васил Левски” София-сградата на ул. „Гургулят” 1” е на стойност близо 3,8 млн.лв. и предвижда обновяване на материално-техническата база чрез основен ремонт и доставка на ново оборудване и обзавеждане на сградата  и дворното пространство, както и изграждане на спортна зала.   Включени са помещения за медицински център и помещения, ползвани от други направления, финансирани със средства на бенефициента.

Изпълнението му ще допринесе за създаване на условия за по-качествен образователен процес за над 3000 студента, обучаващи се в приоритетните направления „Педагогика на обучението“ и „Спорт“.

Вижте още

Collider Activity Centre

admin

Строители раздадоха първите ключове за нови къщи в Хитрино

ivan

Обявяват обществена поръчка за строителството на тунел „Железница“ на магистрала Струма

ivan

Напишете коментар