Invest Build Media
Инвестиции

Бисер Петков подаде оставка, Борисов я прие

Премиерът Бойко Борисов прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. В разговор с премиера министър Петков е заявил, че подава оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания.

Вече 10 дни майки на деца с увреждания стоят пред парламента без нито един депутат или министър дори да спре при тях. Те се заканиха, че ще стоят там, докато властта им обърне внимание.

В Деня на детето родители на деца с увреждания разпънаха палатка в градинката зад Народното събрание в знак на протест срещу безхаберието на депутатите към проблемите на хората с увреждания. Майките припомниха, че не искат пари на калпак, а закон за личната помощ и подпомагане според потребностите на всеки човек с увреждане.

В Морската градина в Бургас организираха палатков лагер, като идеята е по този начин да се покаже подкрепата към акцията, която придоби популярност под мотото „Системата ни убива”.

Палатков лагер устроиха и във Варна. Той също ще е безсрочен. Хората там пуснаха черни траурни балони, за да покажат, че съществуват на ръба на оцеляването и искат спешни законови промени.

Вижте още

Ново по-здравословно устройство за пушене пуска Бритиш американ табако в България

ivan

Готвят оздравяване на БДЖ след одобрената от Еврокомисията държавна помощ

ivan

Британски вестник: България е най-евтината дестинация за алкохолна ваканция това лято

ivan

Напишете коментар