Invest Build Media
Строителство

Фандъкова: 90% от стоманобетоновата конструкция на релсовия път на Граф Игнатиев са готови

Вече е изградена 90% от стоманобетоновата конструкция на релсовия път на ул. „Граф Игнатиев“ в участъка от бул. „Витоша“ до ул. „Денкоглу“. От 26 юни започва полагането на новите трамвайни релси, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери на място строителните работи.

В този участък от ремонта на „Граф Игнатиев“ приключва реконструкцията на подземните комуникации. Изграден е топлофикационен колектор, водопроводната и канализационната инфраструктура, положена е кабелната мрежа на уличното осветление и са изградени нови колектори за електропреносната мрежа.

Кръстовището на ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Денкоглу“ е изпълнено на бетон и на 2 юли планираме да пуснем временно движението, каза Фандъкова. Асфалтовата настилка ще бъде положена на по-късен етап. На площад „Славейков“ приключва изграждането на подземните комуникации.

В участъците от ул. „Г.С. Раковски“ до ул. „6-ти септември“ и от бул. „Васил Левски“ до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ продължава демонтажа на релсовия път и подмяната на водопроводните отклонения към сградите. На 2 юли затваряме кръстовището на ул. „6-ти септември“ и ул. „Граф Игнатиев“ за реконструкция на топлофикационната мрежа, съобщи кметицата.

Продължават ремонтните дейности и по ул. „Солунска“ – в участъка от ул. „Хр Белчев“ до ул. „Ангел Кънчев“ се възстановява паважът на пътното платно. На 1 юли се възстановява автомобилното движение, като продължава работата по тротоарните настилки.

Вижте още

Регионалният министър положи първа копка на нов корпус на УНСС

ivan

Интересът към офис площите нараства и в строителството

admin

Ремонтът на площад „Славейков“ на път да премахне книжния пазар

ivan

Напишете коментар