Invest Build Media
Строителство

Ремонтират софийския бул. Христофор Колумб

От 8 юли затваряме за движение бул. „Христофор Колумб“ в отсечката между източната тангента и ул. „Продан Таракчиев“, съобщи заместник-кметът на София Евгени Крусев, който представи в събота началото на работите по ремонта.

„Ще се извърши цялостен ремонт на тази отсечка, което включва, както изцяло нова настилка, така и изграждане на улично осветление и тротоари, каквито в момента липсват. Това е едно от най-ключовите трасета и в рамките на около месец ще бъде цялостно реновирано. Ще се работи на етапи, като е разделено на общо 5“, заяви Крусев. По думите му движението ще бъде спирано изцяло във всеки един от етапите.

„Автобусите, които се движат по булеварда – 84 и 184, няма да минават от тук, а по Източната тангента, след което ще се прави десен завой по ул. „Мими Балканска“ и съответно към Терминал 1 и 2 на летище „София“, каза още той.

Около 1 млн. лв. е стойността на бул. „Христофор Колумб“ в отсечката, която ремонтираме, каза още Крусев, цитиран от Агенция Фокус. „Веднага щом строителите приключат с бул. „Христофор Колумб“, отиват на бул. „Източна тангента“, който също ще бъде цялостно ремонтиран с нова настилка, пътни платна, тротоари, съответно в отсечката между кръговото с бул. „Христофор Колумб“ и кв. „Христо Ботев“. Със сигурност ще има затруднение в движението. Именно заради това се стремим да информираме хората по всички възможни информационни канали. Молим за търпение и разбиране“, призова Крусев. Той изрази надежда, че резултатът, който ще бъде след ремонтните работи, ще бъде удовлетворяващ за всички.

„За хората, които имат работа до летище „София“ или околните сгради, препоръчваме да минават по бул. „Брюксел“ и съответно дори да е необходимо, после да се върнат назад с известно разстояние, това би било доста по-удобно и бързо за тях. Около десет дни ще отнеме първият етап, съответно впоследствие спрямо метеорологичните условия, ще се върви поетапно“, допълни той. По думите му строителите имат ангажимента да работят при пълна мобилизация и ако успеят да се справят по-бързо, това ще бъде добре, но приоритет номер 1 е качеството.

„И за двете отсечки ремонтите ще продължат по около месец. За „Източна тангента“ ремонтът ще започне в началото на август. Планираме затварянето да стане в първата седмица на август и съответно в първата седмица на септември абсолютно всичко да бъде отворено, така че да може да посрещнем нарастващия трафик през есента“, каза още Евгени Крусев.

Вижте още

Бъдещето на парк „Бедечка” в Стара Загора остава неясно след провала на референдума

ivan

Китайци с интерес към строежа на тунела под Шипка и магистралата Русе-Велико Търново

ivan

Камарата на строителите поиска министерска оставка заради тунел „Железница“

ivan

Напишете коментар