Invest Build Media
Строителство

В Бургас строят научно-производствен комплекс за компоненти на самолетни двигатели

В Бургас започна изграждането на мащабен Научно-изследователски и производствен комплекс за ремонт и рециклиране на части и компоненти за самолетни двигатели. Инвестицията, която фирмата ще направи в Бургас, е на стойност 30 милиона щатски долара и съчетава научна и производствена част. Това съобщиха от пресцентъра на морската община.

Кметът на община Бургас Димитър Николов и директорът на компанията направиха днес символична първа копка на обекта, който ще се намира в Индустриален логистичен парк на площ от 20 хиляди квадратни метра.

Целта на проекта е строителство на научно – изследователски комплекс. Изграждането ще е на три етапа.

Дейността на базата ще бъде свързана с услуги в турбостроенето като ремонт и нанасяне на специални покрития върху компоненти на самолетни газотурбинни двигатели. Предприятието използва и внедрява революционни проектни решения, позволяващи в България да се създаде съвременно производство с високо ниво „ноу-хау“, обединяващо в себе си високи технически знания и опит.

Очаква се при започване на работа на комплекса да бъдат наети 200 специалисти. С тяхна помощ в Бургас ще се изработват части за двигатели, а клиенти се очаква да са заводите на „Боинг“ в САЩ, на „Еърбъс“ в Европа и в Япония.

Кметът Николов каза, че оттук нататък предстоят срещи с бургаските университети за въвеждането на нови специалности, които да се реализират в Бургас, съобразно търсенето на бизнеса.

Вижте още

Наблюдава се спад и в броя на разрешителните за строеж

leni

Открити са множество корупционни практики при обществените поръчки

leni

Все повече случаи на работа без договор в строителството

ivan

Напишете коментар