Invest Build Media
Без категория

Посрещнахме новата 2019 година. Да ни е честита!

С празнична заря хиляди хора посрещнаха новата 2019 година по площадите в големите градове на страната. За 20-а поредна година на площад „Княз Александър Първи“ в София се проведе новогодишният концерт „Сцена под звездите“. В първите минути на новата година се изви и традиционното Дунавско хоро.

Мир, благоденствие и просперитет си пожелаха и столичани и гости на София, избрали да посрещнат Нова година на открито на площад „Княз Александър Първи“.

Чужденци от много държави също бяха дошли на площада. На италиански, киргизстански, китайски, румънски, иврит, турски и шведски те поздравиха българите, а дошлите жители и гости на столицата си пожелаха за Новата година най-вече живот, здраве, любов, пари и пътувания.

„През изминалата година не сторихме нужното, за да може 2019-а да бъде по-лесна. Напротив: това бе година на корупционни скандали и ерозия на демократичните права и институции. Проблемите бяха отсрочвани, но не и решавани“. Това заяви президентът Румен Радев в новогодишното си обръщение. В словото си държавният глава посочи, че продължава отстъплението на закона и справедливостта пред произвола.

2019 да е годината, в която да работим за надграждане на постигнатото и да бъде по-добра за всички, пожела в посланието си за Нова година във Фейсбук премиерът Бойко Борисов. Сред постигнатите през 2018 успехи той открои работата за постигане на ръст на държавния бюджет и предстоящото повишение на заплатите в бюджетния сектор и пенсиите.

Министър-председателят акцентира и на ролята на България по време на  ротационното председателство на ЕС, през което според Борисов страната ни е показала, че може да е активен участник в дебатите за развитието на ЕС и да защитава националния си интерес по важни въпроси като правата на българските граждани във Великобритания след Брекзит.

Повече вяра в собствените умения, светли хоризонти и нови възможности през 2019 година, пожела по повод Нова година председателят на Народното събрание – Цвета Караянчева.

Обединение в името на общите ценности и по-добро бъдеще и вяра в доброто, са новогодишните пожелания, отправени от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Вижте още

Блумбърг кандидат за президент на САЩ

leni

Николина Ангелкова: Повечето полицаи това лято ще са на Слънчев бряг

ivan

Руснаци имат над от 300 000 имота у нас, най-вече по Черноморието

ivan

Напишете коментар