Invest Build Media
Имоти и строителство

Продължават ремонтите на два виадукта на магистрала Хемус

От днес – 26 март, движението от 33-ия до 40-ия километър на автомагистрала „Хемус“ ще се осъществява двупосочно в платното за София заради ремонт на виадуктите при 36-ия километър /“Коренишки дол“/ и при 37-ия километър в платното за Варна. Това съобщи пресцентърът на Агенцията „Пътна инфраструктура“.

През миналата година беше ремонтирано платното за София на двете съоръжения и сега трафикът ще преминава по тях. Виадуктите не бяха обновявани от построяването им преди повече от 30 години. „Коренишки дол“ при км 36+450 е в експлоатация от 1986 година, а дължината му е 481 метра. Съоръжението при км 37+920 е 322 метра. Очаква се ремонтът им да завърши до края на строителния сезон. Ще се ремонтира както пътното платно, така и долното строене /колоните на съоръженията/, информират от АПИ.

В момента на автомагистрала „Хемус“ се ремонтира и тръбата за София на тунел „Витиня“. Движението се осъществява двупосочно в основно обновената тръба за Варна, която е с вентилационни, пожароизвестителни и осветителни системи. След ремонта и тръбата в посока столицата ще бъде в същия вид и със същите системи за безопасност.

От АПИ апелират шофьорите да карат разумно и да спазват стриктно въведената временна организация на движението по време на строителните работи. Ремонтът е наложителен и трябва да бъде направен, за да се пътува след това много по-удобно по обновените пътни участъци.

Днес от 10.00 до 15.30 часа движението по автомагистрала „Тракия“, в тунела „Траянови врата“ в посока Бургас, ще се осъществява в изпреварващата лента поради ремонт на осветителната система и на видеонаблюдението в изпреварващата лента.

Добрата новина е, че плановете са строителните работи на аутобана, свързващ София и Бургас, да приключат преди засилването на трафика през летния сезон. На „Хемус“ обаче ще се работи до края на строителния сезон – тоест късната есен.

На автомагистрала „Тракия“ новите строителни площадки са при 13-и, 15-и и 20-и километър. Виадуктите там не са обновявани основно от построяването им преди повече от 30 години.

При извършването на строителните работи движението ще се осъществява двупосочно в платното за София. За улеснение на трафика в края на работната седмица – в петък и събота, в района на ремонтирания участък ще има две ленти в посока Пловдив и една за София, а в неделя и понеделник сутрин ще има две ленти за София и една за Пловдив.

През миналата седмица започна и ремонт на моста над река Тополница на магистрала „Тракия“. До 30 април движението от 77-и до 78-и км в посока Пловдив се ограничава в активната и аварийната лента и се осъществява в изпреварващата лента.

От 7 март движението по моста над река Елшишка при км 89-и на „Тракия“ се осъществява двупосочно в платното за София поради ремонт на платното за Пловдив. За улеснение на трафика от 13 ч. всеки петък до 17 ч. в събота в района на ремонтирания участък има две ленти в посока Пловдив и една за София. От 17 ч. всяка събота до 10 ч. в понеделник ще има две ленти за София и една лента за Пловдив. Целта е улеснение на трафика в пиковите часове през почивните дни, когато много хора тръгват на път.

Вижте още

Регионалният министър даде разрешение за строеж на Хемус между Ябланица и Боаза

ivan

Паважът по бул. Дондуков остава, отново потвърди кметът на София

ivan

Какво очаква жилищния пазар в България?

Напишете коментар