Invest Build Media
Инвестиции

Еврохолд и Индия пауър са подали оферти за активите на ЧЕЗ в България

Българското дружество „Еврохолд“ и индийското „Индия Пауър“ са подали обвързващи оферти за българските активи на енергийната компания ЧЕЗ. Това съобщи БНР, като се позова на пресцентъра на компанията в Прага.

Оттам отказали подробности около самите оферти, но подчертали, че все още имат договор с „Инерком“.

От „Еврохолд“ също потвърдили информацията за БНР минути преди да изпратят официалната си позиция. В нея категорично заявяват, че обвързващата оферта е подадена самостоятелно – без участието на други компании, а финансирането ще е от собствен капитал и западноевропейски банки.

Практически по този начин се отрича информацията, поне на този етап, че „Еврохолд“ възнамерява да работи с „Инерком“ по сделката, а финансирането ще дойде през руски банки. От компанията допълват, че възнамеряват да се разделят с част от активите си извън застрахователния бизнес и очакват през април одобрение за емисия за набиране на капитал от 80 млн. евро.

От Прага обяснили, че тепърва ще оценяват обвързващите оферти и ще решат какви нови действия да предприемат. Оттам категорично подчертаха, че все още имат договор с „Инерком“, въпреки че те вече не са привилегировани в преговорите и не успяха да съберат необходимия капитал, за да платят за българските активи в срок. Освен това КЗК има възражения срещу сделката с „Инерком“.

Вижте още

Увеличават безвъзмездната помощ за газификация в полза на енергийната ефективност

ivan

Най-малкият замък във Великобритания предложен на пазара

ivan

180 млн. лв. допълнително за тол-системата разреши кабинетът

ivan

Напишете коментар