Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Появи се милиардерът, който иска да прави завод край София

„И преди съм придружавал важни за икономиката на България личности в страната ни – от инвеститори до боливудски продуценти. Но за първи път ми се случва да летя заедно с тях на борда на частния им самолет по маршрут Берлин-София. Да си пожелаем успех в привличането на една нова, високотехнологична и вълнуваща германска инвестиция в България“. Това написа вчера търговският ни аташе в Берлин Стефан Йонков в своя Фейсбук профил и публикува снимки с германския професор Ханс Георг Недер, който иска да инвестира в страната, съобщава „24 часа“.

Очакваше се в четвъртък в страната да пристигне немски инвеститор, който иска да построи край София завод за изкуствени стави. Германската фирма търси 25 декара, инвестицията е към 25 млн. евро., а министерството ще я насочи към зоната в Божурище.

От снимките в профила на Стефан Йонков по-късно става ясно, че проф. Ханс Георг Недер се е срещнал с министъра на икономиката Емил Караниколов и са провели разговор.

Проф. Недер е собственик на един от световните лидери в производството на високотехнологични протези и бионични импланти. Групата е семейно предприятие на над 100 години и е стъпила в 58 страни по света, като дава работа на над 7000 свои служители. През 2017 г. продажбите й възлизат на 927,4 млн. евро.

Вижте още

510 лв. минимална работна заплата от 1 януари 2018 г.

ivan

Във Варна проектират суперлайнери

ivan

За първи път от 2017 г. насам цените на жилищата в Испания спадат

viktoria

Напишете коментар