Invest Build Media
Строителство

Строежът на аквапарк „Възраждане“ ще приключи през декември

Строежът на аквапарка в близост до „Зона Б-5“ върви по график и очакванията са да приключи до края на годината, обяви Йорданка Фандъкова. След като направи инспекция на Женския пазар, тя посети и строителната площадка в новия парк „Възраждане“, предаде Дневник.

Началото на строителната дейност е на 28 януари 2019 г. и планираната продължителност е 282 дни. Строителен надзор на важния обект е фирма „Трансконсулт БГ“. Тя надзирава и ремонта на ул. „Граф Игнатиев“.

Пускането в експлоатация ще стане през следващата година, тъй като предстои вземането на лицензи за експлоатационните режими на басейните, обясни Димитър Шивачев, изпълнителен директор на общинското дружество „Софийски имоти“. То е възложител на обекта, в който се инвестират 9.544 милиона лева.

Пет открити басейна са предвидени – най-плиткият ще е 15 см, а за възрастните ще е дълбок 1.40 м

„В зоната на аквапарка ще има 5 открити басейна – бебешки, детски, за възрастни… Всичко необходимо за отдиха на цялото семейство“, обясни тя. Всички те ще са с минерална вода от извор, който е наблизо. Сондажът е на 700 м под земята, а дебитът е 11 л/сек., уточни Шивачев.

Изгражда се и закрит басейн с размери 25 м на 15 м. Той ще е в сутерена на СПА центъра, в който ще има и ресторант за бързо хранене. На покрива му, на височина 8.5 м, ще са стартовите площадки за спускане по улеите с вода.

Това е бъдещият СПА център, в който ще има закрит плувен басейн и ресторант

Общата площ новото съоръжение е близо 25 дка, като 19 дка са парково пространство, в което ще има пейки, чешми… Предвижда се и водоналивен кът със свободен достъп за гражданите, където ще могат денонощно да ползват минералната вода, обеща Шивачев.

Вижте още

Кранът за демонтиране на паметника пред НДК изгоря като факла

ivan

Ремонтите по „Хемус“ и „Тракия“ ще приключат преди зимния сезон

ivan

Кметът на София провери ремонта на централната Зона 4

ivan

Напишете коментар