Invest Build Media
Туризъм

Глобална консултантска фирма ни казва как да доведем повече туристи от чужбина

Световната консултантска и одиторска компания „Ърнст енд Йънг“ (Ernst and Young) разработва модел за подкрепа на организирания туризъм у нас, за да бъде увеличен потокът от чуждестранни туристи в страната. Това стана ясно на работна среща между туристическия министър Николина Ангелкова и кметовете на Бургас Димитър Николов и на Варна Иван Портних.

Приемането на подобни мерки би имало ключово значение за гарантиране на стабилен туристопоток в среда на изключителна конкуренция в региона и силна пазарна динамика, заяви министърът. От авторитетната „Ърнст енд Йънг“, която разработва модела по инициативата на министерството, представиха анализ за очакваните резултати от прилагането на такива мерки в партньорство с местната власт.

Разработени са няколко варианта, но и най-консервативният модел показва отличен ефект от мерките за стимулиране на организирания туризъм. Пилотният проект е подготвен след проучване на опита на конкурентни на България туристически държави, стана ясно на срещата.

Мерките ще бъдат представени в края на август, идеята е пилотният проект да задейства първо по Черноморието, а след това обхватът му да се разшири, каза министър Ангелкова.

Кметът на Бургас Димитър Николов изрази удовлетворение от мерките, които се подготвят за подпомагане на туристическия бранш, и заедно с кмета на Варна Иван Портних заявиха подкрепата на местните власти, тъй като туризмът е изключително важен за развитието на морските общини.

Вижте още

Пътниците на Летище София са намалели наполовина

leni

БСП иска прекратяване на 20-годишна концесия на три плажа

admin

Безопасно пътуване по време на COVID-19 – как да стане?

leni

Напишете коментар