Invest Build Media
Строителство

Поставят метална мрежа под асфалта на бул. България

Положени са около 9 хил. кв. м метална мрежа на пътното платно на бул. “България“. В момента се ремонтира южното пътно платно в участъка между бул. “Ив.Гешов“ и бул. “Витоша“, съобщава пресцентърът на Столична община.

Металната мрежа се изпълнява по цялата пътна настилка с цел заздравяване, като за двете пътни платна ще бъдат положени общо 38 хил. кв. метра мрежа. Тази технология бе приложена и при ремонта на кръстовището на „Орлов мост“ и на бул. “България в участъка от бул. “Гоце Делчев“ до бул. “Ив. Гешов“.

На обекта работят над 10 строителни машини като багери, челни товарачи, валяци и асфалтополагащи машини. Извършено е цялостно фрезоване на пътната настилка, изпълнява се хидроизолация на тавана на подлеза при Професионалната гимназия по текстил.

Очаква се до края на седмицата да приключи полагането на металната мрежа в участъка, а след това ще започне полагане на първи пласт асфалтобетон.

По план при подходящи метеорологични условия ремонтът на южното платно се предвижда да приключи до 19 юли, след което работата ще продължи по северното платно на булеварда в отсечката от бул. „Иван Ев. Гешов“ до бул. „Черни връх“.

Вижте още

Общини могат да кандидатстват по ОП „Околна среда“ за ремонт на язовири

admin

Как изглежда първият изцяло принтиран мост?

leni

В Младост свикват местен референдум за спиране на строителството в зелени площи

admin

Напишете коментар