Invest Build Media
Туризъм

Самолетните билети за Франция поскъпват заради нова екотакса

Франция ще въведе екотакса върху самолетните полети. Така правителството на президента Еманюел Макрон изпълнява обещанието да предприема мерки в борбата срещу замърсяването и климатичните промени. Таксата ще бъде въведена постепенно за всички самолети, излитащи от Франция.

Таксата ще се отрази на джоба на пътниците. За полети в рамките на Европейския съюз оскъпяването на билет ще е от порядъка на 1,50 евро за икономична класа, 9 евро за бизнес класа и над 18 евро за полети за бизнескласа извън Европейския съюз. Очакваните приходи от този налог след 2020 година са около 180 милиона евро. Министърът на транспорта обяви, че тези средства ще се използват за наземния транспорт.

Френският президент Еманюел Макрон обеща да затегне регулациите в сферата на защитата на околната среда. Той се реши да наложи самолетната еко такса, след като беше принуден да се откаже от идеята за повишаване налога върху дизеловото гориво заради бурните протести на жълтите жилетки в страната.

Сега Франция се присъединява към Холандия, която също наложи подобна такса на самолетния транспорт, но целта на Макрон е да убеди повече страни в Евросъюза да го направят.

Вижте още

Списък на най-вкусните сладкиши с наименование „пай“

admin

Готвят списък на туристическите бази, в които могат да почиват деца

admin

Божи гроб е непокътнат, видяха археолозите

admin

Напишете коментар