Invest Build Media
Туризъм

Очарователни испански градчета за незабравимо пътешествие

Испания е страна, в която никой никога не скучае. С богата история, богато културно и историческо наследство и хора, богати на усмивки.

Неслучайно тя е желана туристическа дестинация от мнозина, но имайте предвид, че не само курорти като Ибиса си струва да бъдат посетени. Съществуват толкова забележителни градчета, които макар и слабо популярни също заслужават внимание. Именно на тях сме решили да се спрем в тази статия. Вижте кои са те:

  1. Кадакес

Ако се интересувате от изкуство, то задължителна част от посещението ви в Кадакес трябва да включва разходка до старата къща на Салвадор Дали. В случай че обичате друг тип забавления, то тук ви очакват чудни плажове и историческият център, където не липсват страхотни заведения и ресторанти.

69267

  1. Морела

Този град предлага спокойна атмосфера, където човек може да се уедини. Мястото е изключително подходящо за лагер, в случай че сте решили да изкачите планината Maestrazgo. Не пропускайте да опитате и прясно приготвените тапас, които са традиционно ястие за района.

Резултат с изображение за „morella spain“

  1. Фрихилиана

Фрихилиана се намира в Андалусия, която е сред първите райони, завладени от маврите. Красивата архитектура тук е повлияна точно от този период, а разхождайки се из лабиринта от алеи няма как да не усетите влиянието на маврите.

Резултат с изображение за „frigiliana spain“

  1. Сетенил де лас Бодегас

Това градче се отличава от останалите крайбрежни градчета с неповторимата си романтична атмосфера. Интересно е и това, че част от селището е построено около огромно парче скала, надвиснала над река Трехо. Посещавайки мястото не пропускайте да опитате зехтинът, който се произвежда тук.

Резултат с изображение за „setenil de las bodegas“

  1. Ронда

Това място е разположено на ръба на огромно дефиле и е изключително живописно. Според популярната легенда боговете разделили селото на две, поради неразбирателство на населението му. Когато се сдобрили, бил построен мост, който отново да ги свърже.

Резултат с изображение за „ronda spain“

  1. Каратрака

В миналото европейските крале пътували до това градче, за да се потопят в лековитите горещи извори, които се намират на територията му. Днес от това могат да се възползват не само кралете, но и обикновените пътешественици.

Резултат с изображение за „caratraca spain“

  1. Педраса

Това градче е с население под 500 души, но въпреки това си струва да бъде посетено. Най-интересна е атмосферата тук по време на Концертът на свещите, когато улиците се осветяват от хиляди свещи на фона на класическа испанска музика.

Резултат с изображение за „pedraza spain“

  1. Луарка

Луарка е тих и спокоен рибарски град, в който местното население се прехранва именно с риболов. Тук можете да се отдадете на кулинарен туризъм, но не забравяйте да попитате кой е най-добрият специалитет за деня (мени се всеки ден, според улова).

Резултат с изображение за „luarca spain“

  1. Айон

Този исторически град притежава една особена средновековна атмосфера. Най-интересно за посещение е времето  през юли, когато тук се провежда фестивалът на Средновековието. Сред местата, които задължително трябва да видите е старата къща на Bishop Velosillo.

Резултат с изображение за „ayon city spain“

  1. Каласейте

Каласейте е красив испански град, станал особено популярен с вкусните си десерти, наричани “flaonets”. Представляват малки сладкищи, пълни с тиквен конфитюр, мед и поръсени с малко захар. Не пропускайте да ги опитате – най-добре е да се консумират леко топли.

Резултат с изображение за „каласейте spain“

Вижте още

Разходка из Малта

leni

Известен лондонски пазар пусна безплатни онлайн готварски курсове

leni

Вижте кои европейски острови ще заплащат COVID-19 тестове на туристите

leni

Напишете коментар