Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Малък градски апартамент, обзаведен в духа френския прованс

Има нещо особено завладяващо в излъчването на старите къщи във френската провинция – вероятно ще се съгласите с нас, защото не са никак малко тези, които са попадали в плен на тази интериорна магия.

Стената в кухненския кът е облицована с декоративни тухлички

Разбира се, провинцията на всяка страна по света си има своя неповторим чар и в това никой не се съмнява, но това не пречи да симпатизираме и на начина, по който са устроили домовете си хората в по-далечни страни, нали?!

Апартаментът, чийто проект ви представяме, се намира в Русия, а  автори на интериорното решение са дизайнерите от студио „Gradiz“.

Принт с изглед на френско кафене символично разделя кухнята от дневната

Най-важното условие, което собствениците на двустайното жилище с площ 64 кв.м поставят, е новият им дом да бъде издържан в духа на френския Прованс. С помощта на креативен подход и редица декоративни детайли това на практика се случва, а може би сте го забелязали и сами?!

Апартаментът разполага с дневна зона, спалня, баня и отделно WC. В първоначалния проект банята е била само една, но с частична реконструкция и скъсяване на коридора се обособява и отделна тоалетна.

Кът за отдих в дневната

Декоративен принт с изглед към улицата от френско кафене е поставен на стената между кухнята и хола – визуално разделя пространството на две зони и поставя съвсем условна граница между тях. Друга препратка към провинцията на страната на любовта е табелката от ковано желязо и облицовката с декоративни тухлички на стената в кухнята.

Пъстри тапети покриват стените в зоната за отдих

Зоната за отдих в дневната е обзаведена с удобен диван с цветни възглавници в провинциален стил, ниска масичка и TV-кът.

Високи дървени капаци на прозорците заместват завесите

В спалнята високи дървени капаци на прозорците заместват  традиционните завеси и допринасят да се създаде един наистина комфортен интериор в най-добрите традиции на френския Прованс!

Флорални мотиви покриват стените и интериорния текстил

Концепцията на банята, обзаведена с голяма вана, мивка и WC,  е в хармония с интериора на целия апартамент. Входът за това помещение е от спалнята.

Банята е оборудвана с голяма вана

Стените на банята са комбинация от мазилка и плочки

Стените са декорирани с  комбинация от водоустойчива мазилка и керамични плочки с флорални мотиви, напомнящи за ангажимента към провинциалното излъчване на помещението.

Самостоятелна тоалетна, която изпълнява ролята и на мокро помещение

В помещението с предназначение на тоалетна за гости е открито  достатъчно пространство з апоставяне и на пералня  и шкафове, необходими за съхраняване на вещи.

 

Вижте още

Най-високият хотел в света бе открит в Дубай

ivan

Столична община: Няма да се секат дървета по Граф Игнатиев и пл. Славейков

ivan

Вежди Рашидов: Няма да харчим пари за монумента на Бузлуджа

admin

Напишете коментар