Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Foxconn възобновява работата в Китай, но очаква по-ниски приходи

Тайванската компания Фокскон (Foxconn), която е основен доставчик на Епъл (Apple), съобщи , че ще възобнови предпазливо производството в главните си заводи в Китай, предаде Ройтерс. Групата предупреди, че годишните приходи ще бъдат подкопани от епидемията от коронавирус.

По-рано тази седмица Епъл коригира параметрите за продажбите си за тримесечието, приключващо през март, заради по-слабото от очакваното възобновяване на производството в Китай и по-слабото търсене на най-големия пазар за смартфони.

Фокскон, най-големият в света подизпълнител в сектора на електрониката, сред чиито клиенти е и Хуавей (Huawei), информира, че заводите му в страни като Виетнам, Индия и Мексико продължават да работят с пълен капацитет. Планирано е дори разширяване на дейността им, за да се намалят последиците от епидемията.

Компанията прогнозира, че вирусът ще се отрази отрицателно на приходите й за цялата година, но не посочи подробности.

Фокскон се надява до края на месеца да възобнови половината си производство в Китай, каза пред Ройтерс миналата седмица източник, запознат с въпроса.

Според официалния сайт на тайванската компания приходите й за 2018 година са били около 172 милиарда долара, допълва ТАСС.

Вижте още

Нови газови автобуси тръгват в София

ivan

За нормален живот на човек от четиричленно домакинство са необходими 581,31 лв.

ivan

Най-малкият дом на пазара в Сан Франциско с цена 550 000 долара

admin

Напишете коментар