Invest Build Media
Туризъм и Екология

Списък на най-вкусните сладкиши с наименование „пай“

Пайовете са малката черна рокля в кулинарията. Никога не излизат от мода. Дали ще е със сезонни плодове през пролетта или с тиква през есента, един пай винаги ще задоволи и най- капризните вкусове. Под пай имаме предвид печиво с плънка от плодове, сирена, зеленчуци, месо, кайма, шоколад и други пълнежи.

Ето и кои са най- вкусните сладки пайове в света, посочени от уеб сайта foodpanda.

Американски ябълков пай – Това е най-популярният пай, особено в американска кухня. Плънката му е от ябълки, което го прави вкусен избор за десерт или закуска.

Пай с бананов крем – На второ място се нарежда крем-паят с банани и шоколад, станал популярен от кухнята в Сан Франциско.

Пай с карамел и бърбън – Леко горчив, този пай от Филаделфия е спечелил множество конкурси.

Английски пай с череши – Той е приготвен за първи път от двама братя, във френска сладкарница в Лондон. Днес този пай се предлага в почти всички ресторанти със звезди Мишлен.

Френски шоколадов пай – Безспорно французите правят най- вкусните кроасани и печива. В производството на пайове, също не отстъпват, с техния шоколадов пай.

Лимонов пай с кокос – Лимоновият пай е разпространен по целия свят. Той се приготвя от парченца лимони, който престояват в захар по 3 дни. През последните години все по-често този пай се сервира с настърган кокос.

Вижте още

Wizz Air реагира: Пуска допълнителен полет София-Лондон Лутън

ivan

От днес влизат в сила нови правила за „Зелена карта“

leni

Защо да посетим Океанографския музей в Монако?

leni

Напишете коментар