Invest Build Media
Туризъм и Екология

Кметът на Хасково игра шах с инвалиди, президентът на Локо Пд връчи купите и медалите

Кметът на град Хасково Добри Беливанов, който е гросмайстор по шах, се включи към спортните дисциплини в кампанията „Воля за спорт“ за хора с увреждания и поигра с част от децата. Това бе деветият град, в който се проведоха националните състезания.

По традиция най-малките нарисуваха любимата си гледка или кътче от родния град и пак по традиция – всички получиха медали за чудните рисунки.

В състезанията се включиха над 100 деца, повечето от тях бяха от ЦНСТ – център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания. Те участваха в надпревара с колелета, бадминтон, тенис на маса, шах, табла, канадска борба. На победителите купите и медалите връчи президента на ВК Локомотив-Пловдив Петър Узунов, който дойде от града на тепетата, за да подкрепи децата: „в спорта има сила и енергия, знам че повечето деца обичат да играят на таблетите и телефоните си, но повярвайте ми, много по-добре е да вложите това време в спорт“ – каза той от сцената.

„Воля за спорт“ се проведе ден преди официалният празник на град Хасково. За настроението на десетките присъстващи на площада се погрижиха изпълнителите Бриана, Пламена и Георги Низамов, който освен с песни, позабавлява гостите и със скечове.

Националната спортна кампания за хора с увреждания продължава в Бургас на 15.09. Тя се повежда под патронажа на Бойко Борисов и министъра на спорта Красен Кралев.

Медийна подкрепа оказват: Нова тв, kmeta.bg, kmetskiizbori.bg, dariknews, netinfo, Bnews, Blife, списание В2В, newsinthecity.bg, sofianews.info, blitz.bg, tradenews.bg, no-comment.bg, gong.bg, yep.bg, vesti.bg, pik.bg, в-к Новинар, в-к 19 минути, в-к Стандарт, ХайЛайф и много други медии, които чувстват съпричастност.

Снимки: ХайЛайф

 

Вижте още

Защо да посетим Океанографския музей в Монако?

leni

Нощен парад с хиляди туристи сложи начало на карнавала във Венеция

ivan

5.5% ръст на хотелските нощувки през март

ivan

Напишете коментар