Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Ето как изглежда най-луксозният мол в Ню Йорк

Когато прочете мол, най-вероятно в главата ви изниква огромен търговски център с много магазини. Но Brookfield Place не е типичният мол.

Комплексът разполага с 28 000 квадратни метра луксозни зони за пазаруване и хранене. Със магазини на дизайнери, като Gucci и Louis Vuitton, ресторанти като Umami Burger и Dos Toros и ледена пързалка с изглед към реката Хъдсън, Brookfield Place е популярна дестинация за заможните купувачи в центъра на Манхатън.

Бившият Световен финансов център отвори отново под името Brookfield Place през 2015 г. и реновацията му струваше 300 милиона долара.

В допълнение към луксозните търговски площи, Brookfield Place разполага с над 744 000 квадратни метра офис пространство и организира безплатни художествени изложби и събития чрез програмата си за изкуства Arts Brookfield.

Повече от 95% от пространството в Brookfield Place е отдадено под наем на луксозни търговци на дребно и финансови офиси, а местоположението му в близост до Уолстрийт го прави най-предпочитаното място в Ню Йорк.

Освен че е на крачки от транспортните центрове на Световния търговски център и Фултън център, молът е проектиран с идеята да привлече богати купувачи, които живеят и работят наоколо, както и милионите туристи, които минават всеки ден.

Нека да надникнем в него:

Brookfield Place се намира в центъра на Манхатън, срещу Световния търговски център.

Тук офиси имат компании, като American Express и Bank of America.

Търговският център е изпълнен с магазини от висок клас – Furstenberg, Hermès, Burberry, Salvatore Ferragamo…

… Louis Vuitton и Gucci, наред с други. Магазините привличат с огромни прозорци и ярки светлини.

Както всеки друг мол в Америка, Brookfield Place има ключов наемател – Saks Fifth Avenue, които имат огромен магазин на два етажа, както и отделен магазин за мъже Saks.

Молът привлича както туристи, които посещават центъра на Манхатън и хилядите хора, работещи в околните офиси.

Освен това е лесно достъпен чрез обществен транспорт, което го прави популярно място.

10-етажният атриум разполага с горичка от палми в центъра, с пейки и маси, за които пазаруващите могат да седнат и да се отпуснат.

Зимната градина има изглед към ледената пързалка Брукфийлд, която е точно на река Хъдсън. Гледките от Brookfield Place са зашеметяващи.

Има и две обособени зони за храна – в едната- Hudson Eats, има ресторанти, като Umami Burger, Dos Toros Taqueria и Sprinkles Cupcakes.

Другата зона е френски пазар на площ от 2 700 квадратни метра, наречен Le District. По формат е подобен на Eataly.

И ако при някои молове може да има недостиг на клиенти, в Brookfield Place ще намерите постоянен поток от хора.

Вижте още

Интересни и практични идеи за первазите

leni

Изгубени градини на Хелиган – най-големият европейски проект за реставрация на ландшафт

leni

Архитекти от 6 държави предлагат оферти за нов облик на пл. „Св. Неделя“

ivan

Напишете коментар