Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Официално: Кание Уест е милиардер

Рапърът и музикален продуцент Кание Уест вече е милиардер, според публикация на сп. Forbes.

Според изданието Уест е предоставил документи и след анализ на неговите активи от Forbes са преценили, че той всъщност е милиардер — нещо, което самият Уест заяви по време на фестивал през 2019 г.

Според Forbes състоянието на Уест възлиза на малко над 1 млрд. долара. Голяма част от него се дължи на успешната му модна марка Yeezy и партньорството й с Adidas.

Според източници на Forbes Уест получава по около 15% от приходите, които Yeezy носят на Adidas. При по-детайлна проверка и някои отчисления този дял е по-скоро 11%. При това положение, той е получил над 140 млн. долара от продажбите на Yeezy  за миналата година.

Така, консервативно погледнато, делът на Уест в Yeezy възлиза на около 1.4 млрд. долара. При непублични и силно неликвидни дялове като този от оценката обикновено се отнемат най-малко около 10%. Така делът на Уест възлиза на 1.26 млрд. долара.

 

 

От екипа на Уест също така са изпратили документи, според които той разполага със 17 млн. долара в брой, 35 млн. долара в акции и около 102 млн. долара в „сгради и подобрения“ и земя. Неговата музика, върху която той държи правата, пък се оценява 90 млн. долара.

Кание Уест твърди, че активите му се оценяват на около 3 млрд. долара, но от Forbes са намалили наполовина сумата заради ликвидността на активите и липсата на независимо потвъждение. От изданието също така са извадили от оценката 100 млн. долара за ипотеки и авансови плащания, с което нетното състояние на Уест възлиза на 1.3 млрд. долара, или с около 300 млн. долара повече от това на 22-годишната му балдъза Кайли Дженър.

Вижте още

Превръщат Romexpo в най-големия имотен проект в Румъния

leni

Милионерска еволюция: Расте броят на заможните граждани в България

А. Стойковa

Футболистите от набор 2010 на „Спорт за всички“ записаха трета поредна победа

ivan

Напишете коментар