Invest Build Media
Туризъм и Екология

Защо да посетите Майдера? Ето 8 причини

Въпреки че е част от Португалия, остров Мадейра е по-близо до Африка, отколкото до Европа.

На четиричасов полет от Лондон или Париж, този зашеметяващ субтропичен остров често се сравнява с Хавай заради вулканичните му пейзажи, бреговата ивица и ботаническите чудеса.

Ето осем причини да посетите Мадейра – дестинация, която предлага европейско очарование в тропическа обстановка.

Можете да плувате в невероятни крайбрежни басейни на брега

На северозападния край на остров Мадейра селището Порто Мониз е дом на редица естествени плувни басейни, образувани от вулканична лава. Те са естествено запълнени от морската вода, която е кристално чиста.

Въпреки че басейните са напълно естествени, на място има удобства, като съблекални, детска площадка, тоалетни, шкафчета, шезлонги и снек-бар. На запад от Фуншал можете да се разходите по крайбрежната алея до скални басейни, нарязани на скали, включително Doca do Cavacas и Camara de Lobos.

Природата ще ви остави без дъх

Този поразителен остров е изграден от драматични скали, буйни долини, черни скалисти плажове и дива и прекрасна природа, покрита с водни канали (левади).

Две трети от острова са класифицирани като природен резерват, а вулканичната почва позволяват почти всичко да може да расте на сушата. Отвъд столицата Фуншал, върховете и проломите на острова са почти пустинни, правейки ги идеални за туризъм, катерене, планинско колоездене.

Той е дом на едно от най-големите фойерверк празненства в света

Новогодишната нощ във Фуншал е нещо зрелищно заради фойерверки, които осветяват целия залив по време на грандиозно шоу на пиротехниката. Формата на залива осигурява естествен амфитеатър и фойерверките се пускат от повече от 50 различни места.

Тук е записан световният рекорд на Гинес за най-голямото шоу с фойерверки в света през 2006 г. Традицията датира от 17 век, когато огромни огньове осветяват  последната нощ на всяка година.

Това е родината на футболната легенда Кристиано Роналдо

Летището на острова бе преименувано в началото на 2017 г., за да почете местния герой на Мадейра Кристиано Роналдо. Суперзвездата на Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед се ражда в квартал Санто Антонио във Фуншал.

Pestana CR7 е бутиков хотел до пристанището, декориран със сувенири, включващи подписани блузи и бронзова скулптура до входа. Намира се над музея „Кристиано Роналдо“, където има огромна колекция от трофеи, манекени в реални размери, фотографии и мейли на фенове.

По целия остров ще видите плакати, улично изкуство, билбордове и стоки, изобразяващи Роналдо.

Едно от най-забавните неща, които можете да правите тук, е спускането с тобоган по стръмните улици. Шейната се бута от двама души, облечени с бели униформи.

Този метод на транспортиране датира от 1890 г., когато местните жители са търсили лесен начин да пътуват по стръмния път към столицата.

Не пропускайте кабинковия лифт до Монте – 15-минутно пътуване, което предлага панорамна гледка към залива Фуншал и океана.

Винарните предлагат първокласно вино

Почвата на Мадейра и топлият климат го превръщат в най-доброто място за отглеждане на лозя, а островът произвежда най-добрите световни вина повече от 500 години.

Виното на остров Мадейра може да консумирате както като аперитив (поднесен сух), така и като добавка към храна (сервирана сладка). Насочете се към очарователното рибарско селище Câmara de Lobos за безплатна дегустация в най-добрия винопроизводител, Henriques & Henriques или във Фуншал, като се присъедините към обиколка и дегустация на Blandy’s – известна винена ложа, датираща от 1811 г.

Слънцето грее през цялата година

Известен като „остров на вечната пролет“, субтропичният климат в Мадейра го прави чудесна дестинация за посещение през цялата година.

Най-горещите месеци са август и септември, когато температурите достигат около 26 ° C, но това е популярно място за търсене на зимно слънце, тъй като температурите се движат около 19 ° C през януари и февруари.

Това е дом на красивия арт деко пазар на храните

Вкусете от местния живот в Mercado dos Lavradores – пазар за храни във Фуншал, който датира от 1940 г. Двуетажната зала е украсена със сложни ръчно рисувани плочки и е пълна със сергии, предлагащи тропически плодове, зеленчуци, подправки и цветя.

Опитайте от плодове, за които никога не сте чували преди и вижте как рибарите обработват рибата в специално помещение.

Вижте още

Гръция готова за постепенно облекчаване на мерките

Сериозен трафик очакват по пътищата преди серията почивни дни

admin

Днес е 17 септември – Ден на София

admin

Напишете коментар