Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Усукана хотелска кула насред лозята

Архитектурното студио Intro Architecture от Аделаида, Австралия представи проект за хотел във формата на усукана кула в долината на лозята Бароса в Южна Австралия. Наречен Seppeltsfield Tourist Accommodation, хотелът ще има 12 етажа и ще разполага със 70 стаи и мезонети с невероятна гледка към лозята.

AU 2
Дизайнът е повлиян от изкуството да се правят бъчви за вино и по-специално от процеса на извиване на дъските. „Когато архитектурният дизайн е емоционално свързан със собствениците, той се превръща в емоционална форма на изкуство“, споделят от Intro Architecture. Предизвикателството пред архитектите е било да разберат какво прави вината с марка Seppeltsfield толкова уникални и регион Бароса толкова красива част на Южна Австралия. За целта е трябвало да се запознаят със същността на процеса на създаване на вината Seppeltsfield и да отразят този процес в новата култова сграда. Както екипът подчертава, философията на дизайна се е родила, докато са наблюдавали опитни майстори как огъват и нареждат дъбови дъски в култовата разпознаваема икона – бъчвата за вино.

AU 3

Seppeltsfield Tourist Accommodation ще се превърне в световноизвестен символ на луксозните шестзвездни хотели. Очаква се да приеме първите си гости през 2022 година.

Вижте още

Столична община организира публична дискусия за бъдещето на улица Иван Вазов.

ivan

Датски архитекти проектират Лечебен град в Китай

leni

Невероятният чар на високия таван в кухнята (СНИМКИ)

leni

Напишете коментар