Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

С до 10% е вероятно да поскъпне златото

Очаква се сериозен скок. 

Цената на златото може да се повиши с още 10% до края на годината. Това каза Крум Атанасов, управител на Igold.bg, в интервю за предаването “В развитие” по Bloomberg TV Bulgaria.

“Определено се очаква покачване на цената на златото, въпросът е какъв тип криза ще имаме – дали ще е повторение на финансовата криза от 2008 г., дали ще последва дефлационен или инфлационен период”, посочи Атанасов.

Той отбеляза, че причината за ръстовете в цената на златото, която достигна 7-годишен връх в началото на тази седмица, не е само коронавирусно. По думите на Атанасов факторите са много – включително започналото преди години геополитическо напрежение.

“Влизаме в период, в който ще има много несигурност на пазара – най-логичното е цената на златото да се покачва бавно и постоянно през следващите години”.

По отношение на среброто, което поскъпна с 15% през последните десет дни, Атанасов посочи, че не очаква значителни ценови ръстове, тъй като централните банки се отказаха от резервите си в сребро през 2013

Вижте още

Търсенето на офис площи у нас е по-малко от предлагането

ivan

Решение: Столичната община ще тегли заем за 67 млн. евро за изграждане на инсталация за отпадъци

ivan

Теменужка Петкова трябва да информира депутатите за топлоснабдяването в страната

ivan

Напишете коментар