Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Супер идеи за декорация на малки балкони

Хубавото време ни кара да мислим за едно – море, плаж, басейни, планини и дълги разходки сред природата.

Макар времето да е променливо, а и опасността от COVID-19 да не е отминала напълно в България и Европа, все повече хора се отпускат да пътуват из родината.

Така или иначе нямаме възможност да го правим постоянно, ето защо може да вкараме елементите от природата вкъщи. Как ли?

Ами много просто, ако имате свободно пространство и най-вече – балкон. Не ви е нужна огромна тераса, за да се почувствате добре или да имате мотивация да я преобразите, разказва Vbox7 в канала си „Как да“.

Необходимо ви е малко време, не много голям бюджет, идеи и съответно… вдъхновение, за да преобразите за един или два дни малката тераса в жилището ви.

А ако от нея се откроява и чудесна гледка, то определено ще има хора, които или ще ви завиждат, или ще искат да ви идват по-често на гости през топлите месеци.

Ето защо ние ви предлагаме няколко чудесни идеи, с които да промените малкото балконче. 

Заложете на повече цветя. Препоръчваме ви да са по-устойчиви на топлина и слънце, за да не ви се налага да ги сменяте или криете, когато е твърде горещо. Мушкатото е много добра и практична идея за балконите. Те са издръжливи, не изискват особени грижи, обичат светлина и топлина, а през зимата може да ги приберете на топло, сухо и светло място. Така ще си имате цветя и за следващата година.

Заложете на интересни саксии, в които да засадите цветята. Те ще бъдат чудесен акцент.

Източник: iStock

Не забравяйте да имате и нещо по-цветно, което ще внесе настроение и ще направи терасата оригинална и различна.

Инвестирайте в малка масичка, два стола, малко декоративни възглавници, хубава черга или малко килимче и разбира се… свещи или фенери. Вечер ще си създадете чудесна романтична атмосфера.

Бяло, синьо, зелено и дори червено са чудесни цветове за това малко пространство.

Залагайте на цветове, които не привличат слънчевите лъчи, свежи са и пресъздават морската естетика, за да се чувствате с една идея по-близо до брега.

Вижте още

Състезание на тема „Вторичен градски център, зона „Централна гара“ – София“

ivan

Дом в Санта Барбара, Калифорния (СНИМКА)

Стилен и функционален интериорен дизайн на къща в Украйна (СНИМКИ)

leni

Напишете коментар