Invest Build Media
Имоти и строителство

Как изглеждат детските болници в САЩ?

Педиатрията West Campus се отличава с елипсовидно огънатата фасада, модерното остъкляване и цветните сфери. На петте етажа с площ 150 000 кв. м са разположени стационар със 100 легла, 4 операционни зали, детски спешен център и голямо амбулаторно крило. Болницата е сред красив парк от 223 декара.

Екстериорът на сградата е в стила на 1950-те години. Комплексът е разделен на три крила, свързани от централно фоайе. Предните две крила са извити в елипса и, по думите на авторите на проекта, образуват „приветстваща прегръдка“, която посреща малките пациенти и родителите им. В третото крило са болничните стаи с гледка към дървета, езеро и фонтани, изолирани от паркингите и шума от трафика.

Детска болница The Woodlands е вдъхновена от цветовете на природата. Вечер цилиндричните тела напомнят цветни фенери. Интериорът развива темата „Духът на дърветата“ – коридорите напомнят пътеки с органични форми и текстури, разсеяна дневна светлина и ярки, игриви цветове. Чрез тях авторите на проекта създадат топла и приятелска атмосфера за болните деца.

 

Вижте още

Нов асфалт и маркировка има на опасния участък от пътя Своге-София

ivan

В Бургас откриха новопостроен модерен мултифункционален комплекс

ivan

Тази година ще изграждат 4 нови и реконструират 3 детски градини в София

admin

Напишете коментар