Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Цветовете, които могат да направят дома ви по-щастлив

Знаете ли, че атмосферата в стаята зависи и от цвета на стените. Когато боядисаме със светли тонове стаята да изглежда по – широка и феерична, докато тъмните нюанси могат да създадат мрачно чувство и да предизвикат негативни емоции, ако не са правилно съчетани.

Затова ако искате щастлив и енергичен дом, помислете дали да не боядисате  стените с ярки цветове. Ето няколко предложения:

Жълто

Заложете на жълто, ако искате вашата стая да изглежда топла и жизнена. Ако ви е прекалено ярък цвят, може да използвате по – светли нюанси на жълто в съчетание с бяло.

Червено

Този поразителен цвят мигновено привлича вниманието. Освен това той играе ролята и на фокусна точка или стена акцент в една стая. Ако искате да направите впечатление, заложете на червено, за да създадете драма. Междувременно по-светлите версии на червеното (онези, които граничат между червено и розово) също могат да развеселят стаята. Тъй като червеното е силен, стимулиращ цвят, най-добре е да го съчетаете с неутрални мебели като бели и светло кафяви, за да балансирате.

Оранжево

Макар че е комбинация между жълто и червено, оранжевото също има своя собствена идентичност. Оранжевата стая може да повишава настроението и напомня за лятото. Ако търсите сладко цитрусово усещане, изберете оранжев оттенък и го комбинирайте със зелено и жълто. Ако ви е прекалено ярко, помислете за прасковено или цвят пъпеш.

Синьо

Макар че това е популярен успокояващ цвят, синьото може да оживи стаята.  Избягвайте обаче  по-тъмните нюанси и търсете по-светлите нюанси. Успешно комбинация е съчетанието  с други ярки цветове като жълто или ябълково зелено.

Зелено

Подобно на синьото, търсете светлите нюанси като жълто – зелено, зелена ябълка, кейл. Можете да го комбинирате с мебели в тъмно червено или синьо, или с бели аксесоари.

Вижте още

Възстановяват къщата на Фингов първа по проект „Културно наследство“

ivan

Библиотека, приличаща на космически кораб, събира 1,2 млн. книги

leni

Красотата е в детайлите (СНИМКИ)

Напишете коментар