Invest Build Media
Туризъм и Екология

Мерките, които хотелите по света предприеха поради епидемията от Covid-19

Разпространението на Covid-19 допринесе за встъпването на много мерки за сигурност в световен мащаб. В летния сезон е от изключително значение по какъв начин хотелите и местата за настаняване на туристи обслужват своите гости и по какъв начин гарантират тяхната безопасност.

Какви промени са настъпили в правилата за обслужване на гостите, какво ново се е появило ново и какво „излишно“ изчезна, разказват специалисти от The Sun.

И така, общият извод, който може да се направи чрез анализ на ситуацията във вече отворените хотели, е стремеж към намаляване на списъка на предоставяните услуги.

Някои от мерките, които са възникнали и масово се спазват, са:

  • смяна на хранителната система от бюфет на „ала карт“ дори на закуски;
  • липса на минибар в стаите;
  • подобрено почистване на стаята, което отнема повече време;
  • онлайн регистрация;
  • минимизиране на използването на асансьора;
  • рум сървиз непосредствено пред вратата;
  • използването на уреди за еднократна употреба и в индивидуални опаковки;
  • носенето на маски вътре в сградата.

Хотелите, които имат общи части, като душове, тоалетни, перални, напълно ги затворят или те работят по предварителна резервация. И между всеки клиент се дезинфекцират.

Най-новата система за онлайн регистрация работи като на рецепционните бюра вместо обичайните служители, се инсталират монитори, чрез които се осъществява комуникацията и процедурата за регистрация/напускане.

Много хотели не са отворили своите ресторанти и барове, защото е почти невъзможно да се спазят всички изисквания на местния „надзор на потребителите“ и да се избегнат нарушения. Вместо това те предлагат „рум сървис“.

От стаите ще изчезне не само всичко, което може да бъде замърсено и върху което могат да оцелеят вирусите: допълнителни възглавници, закачалки, вестници, но и безплатни тоалетни принадлежности и чайници.

Ако в описанието на хотела има басейн, фитнес или СПА комплекс, се препоръчва да се уточни преди резервацията ви, тъй вероятно те ще бъдат затворени или можете да ги посетите само по предварителна заявка. Сред останалите промени е и липсата на пиколо.

Вижте още

Мистерията на прокълнатото село, което опустява само за една нощ

leni

14 държави, в които никога не са се срещали с коронавируса

Стартира инициатива „Сподели България“ с кулинарен и винен туризъм

ivan

Напишете коментар