Invest Build Media
Туризъм и Екология

Зачестилите случаи на Covid-19 принуждават много хотели в “Албена” да затворят

Хотелите в курортния комплекс „Албена“ са започнали да затварят поетапно, след като Германия обяви северното българко Черноморие за опасна дестинация заради многото нови случи на Covid-19.

Това намалява много чуждестранните туристи в курорта, което носи още загуби.

Епидемичната обстановка в комплекса е спокойна, до този момент няма данни за заразени туристи, но липсват чартърните полети с чужденци, съобщава БНР.

Миналата седмица гостите на комплекс „Албена“ са били 8 000 души, тази седмица те вече са около 6500, обяснява управителят на комплекса Христо Пенев. По думите му, до този момент е имало данни за контактни лица на новата коронавирусна инфекция сред персонала, като те са преустановили трудовите си задължения, но положителен случай при туристите не е бил регистриран.

В опит да се спаси сезона, през уикенда германски туроператори и министърът на туризма Марияна Николова са обсъждали вариант за създаване на „зелен коридор“ до курортите „Златни пясъци” и „Албена”, съобщи днес областният управител на Варненска област Стоян Пасев. Идеята е туристите да се трансферират директно от Летище Варна до курортите и така да им се гарантира, че няма да се заразят с Covid-19.

Вижте още

Кметът на Хасково игра шах с инвалиди, президентът на Локо Пд връчи купите и медалите

admin

Непозната Гърция: остров Китира

leni

Връчиха Годишните награди в туризма

ivan

Напишете коментар