Invest Build Media
Туризъм и Екология

Зачестилите случаи на Covid-19 принуждават много хотели в “Албена” да затворят

Хотелите в курортния комплекс „Албена“ са започнали да затварят поетапно, след като Германия обяви северното българко Черноморие за опасна дестинация заради многото нови случи на Covid-19.

Това намалява много чуждестранните туристи в курорта, което носи още загуби.

Епидемичната обстановка в комплекса е спокойна, до този момент няма данни за заразени туристи, но липсват чартърните полети с чужденци, съобщава БНР.

Миналата седмица гостите на комплекс „Албена“ са били 8 000 души, тази седмица те вече са около 6500, обяснява управителят на комплекса Христо Пенев. По думите му, до този момент е имало данни за контактни лица на новата коронавирусна инфекция сред персонала, като те са преустановили трудовите си задължения, но положителен случай при туристите не е бил регистриран.

В опит да се спаси сезона, през уикенда германски туроператори и министърът на туризма Марияна Николова са обсъждали вариант за създаване на „зелен коридор“ до курортите „Златни пясъци” и „Албена”, съобщи днес областният управител на Варненска област Стоян Пасев. Идеята е туристите да се трансферират директно от Летище Варна до курортите и така да им се гарантира, че няма да се заразят с Covid-19.

Вижте още

Саудитска Арабия рекламира България като атрактивна дестинация

ivan

КЗП отново предупреждава за туристическите пакети All Inclusive

ivan

Глобална консултантска фирма ни казва как да доведем повече туристи от чужбина

ivan

Напишете коментар