Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Вижте кои са най-добрите университети в света

 

Оксфордският университет е най-доброто висше учебно заведение в света. В класацията са включени 1527 университета от 93 държави. На второ място е Станфордският университет, който се изкачва от четвърта позиция. Харвардският университет е на трето място.

В челната десетка, както и миналата година, са университети изключително от САЩ и Великобритания.

На четвърто място е Калифорнийският технологичен институт, следван от Масачузетския технологичен институт, университета Кембридж във Великобритания, Калифорнийския университет в Бъркли, Йейлския университет, Принстънския университет, Чикагския университет.

Първият университет, който не е от САЩ или Великобритания, е заелият 14-о място Швейцарски федерален технологичен институт в Цюрих.

САЩ продължават да доминират в класацията с осем места в топ 10 и общо 181 образователни институции, като 59 са включени в топ 200.

Второто място по представителност сред първите 200 университета в света е заето от Великобритания с 29 и общо в класацията 101.

На трето място е Германия (21 университета в топ 200 и 48 в класацията). Останалите от първите десет държави с най-голям брой образователни институции в топ 200 са Австралия (12), Холандия (11), Канада (8), Китай, Южна Корея, Швейцария (по 7), Франция (5)

Вижте още

МОСВ стартира програма за подпомагане на находищата на минерални води

admin

Премиерът се похвали с рекордното за България изсветляване на икономиката

ivan

Валидираха пощенска марка за 130 години на БДЖ

ivan

Напишете коментар