Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Вижте кои са най-добрите университети в света

 

Оксфордският университет е най-доброто висше учебно заведение в света. В класацията са включени 1527 университета от 93 държави. На второ място е Станфордският университет, който се изкачва от четвърта позиция. Харвардският университет е на трето място.

В челната десетка, както и миналата година, са университети изключително от САЩ и Великобритания.

На четвърто място е Калифорнийският технологичен институт, следван от Масачузетския технологичен институт, университета Кембридж във Великобритания, Калифорнийския университет в Бъркли, Йейлския университет, Принстънския университет, Чикагския университет.

Първият университет, който не е от САЩ или Великобритания, е заелият 14-о място Швейцарски федерален технологичен институт в Цюрих.

САЩ продължават да доминират в класацията с осем места в топ 10 и общо 181 образователни институции, като 59 са включени в топ 200.

Второто място по представителност сред първите 200 университета в света е заето от Великобритания с 29 и общо в класацията 101.

На трето място е Германия (21 университета в топ 200 и 48 в класацията). Останалите от първите десет държави с най-голям брой образователни институции в топ 200 са Австралия (12), Холандия (11), Канада (8), Китай, Южна Корея, Швейцария (по 7), Франция (5)

Вижте още

Увеличават безвъзмездната помощ за газификация в полза на енергийната ефективност

ivan

Общинска банка ще отпуска кредити за ремонти на паметници на културата

ivan

Аржентина на пътя към цифрова валута

Напишете коментар