Invest Build Media
Туризъм и Екология

Повече българи с резервации на Черноморието през септември

По всичко личи, че септември се оказва месец, в който все повече български туристи правят своите резервации по родното Черноморие, особено когато говорим за уикенд туризъм.

Причините са няколко – времето е топло, морето е все така привлекателно, а от бранша са подготвили още по-атрактивни цени, предава Нова телевизия.

Въпреки пандемията и наближаващия край на лятото, в част от хотелите по Северното Черноморие усещат увеличение на резервациите от българи за уикендите.

„Нашите гости предпочитат уикенд туризма и този период за резервация. Резервират тип last minute, следят прогнозата за времето и правят резервации“, казва Яница Константинова, която е управител на хотел.

„Избрахме септември заради по-голямото спокойствие по нашето Черноморие и заради по-изгодните оферти, разбира се“, коментира Галина Божкова.

През септември хотелиерите са предвидили и атрактивни отстъпки, както в цените на нощувките, така и при пакетните услуги.

„В момента отстъпките, които предлагаме, са между 30 и 40%“, казва Яница Константинова.

В по-малките места за настаняване, като къщите за гости, също са подготвили отстъпки. Там цените са намалени с около 15%.

„Около 30 евро на ден за двойна стая“, казва Димитър Иванов, който е управител на къща за гости.

Напълниха се и някои от големите курорти, като „Слънчев бряг“. Вчера, например централният му плаж, беше претъпкан.

Вижте още

Аерогарите във Варна и Бургас отчитат 4,6 млн. пътници през 2016 г.

admin

Еърбъс ще съкрати 15 000 човека

leni

България се изкачи в класация за най-добрите страни в света

leni

Напишете коментар