Invest Build Media
Туризъм и Екология

Повече българи с резервации на Черноморието през септември

По всичко личи, че септември се оказва месец, в който все повече български туристи правят своите резервации по родното Черноморие, особено когато говорим за уикенд туризъм.

Причините са няколко – времето е топло, морето е все така привлекателно, а от бранша са подготвили още по-атрактивни цени, предава Нова телевизия.

Въпреки пандемията и наближаващия край на лятото, в част от хотелите по Северното Черноморие усещат увеличение на резервациите от българи за уикендите.

„Нашите гости предпочитат уикенд туризма и този период за резервация. Резервират тип last minute, следят прогнозата за времето и правят резервации“, казва Яница Константинова, която е управител на хотел.

„Избрахме септември заради по-голямото спокойствие по нашето Черноморие и заради по-изгодните оферти, разбира се“, коментира Галина Божкова.

През септември хотелиерите са предвидили и атрактивни отстъпки, както в цените на нощувките, така и при пакетните услуги.

„В момента отстъпките, които предлагаме, са между 30 и 40%“, казва Яница Константинова.

В по-малките места за настаняване, като къщите за гости, също са подготвили отстъпки. Там цените са намалени с около 15%.

„Около 30 евро на ден за двойна стая“, казва Димитър Иванов, който е управител на къща за гости.

Напълниха се и някои от големите курорти, като „Слънчев бряг“. Вчера, например централният му плаж, беше претъпкан.

Вижте още

Американска фирма ще вози туристи до Луната

admin

Санкционират концесионера на плаж ,,Академика“ заради незаконен строеж

viktoria

Собственици на заведения в Слънчев бряг планират протест

ivan

Напишете коментар