Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

В САЩ отново се презапасяват с тоалетна хартия

Скокът в броя на новозаразените с коронавируса в САЩ предизвика ново презапасяване с тоалетна хартия, което доведе до опразване на лавиците и въвеждане на ограничения върху допустимия брой ролки на купувач, предаде Асошиейтед прес.

Веригата Уолмарт (Walmart) съобщи, че изпитва затруднения със задоволяването на търсенето на почистващи препарати в някои от своите магазини. Веригите супермаркети Крогър (Kroger) и Публикс (Publix) наложиха ограничения по колко тоалетна хартия и хартиени кърпи за ръце може да си купи един човек. А в Амазон (Amazon) са изчерпани количествата на повечето дезинфекциращи кърпички и хартиени кърпи за ръце.

Подобни сцени се наблюдаваха и при първата вълна от пандемията през март, когато много хора се презапасяваха.

Най-големият проблем при доставките изглежда е с хартиените продукти: 21 процента от рафтовете за тоалетна хартия и хартиени кърпи за ръце са празни, което е най-високият такъв показател от поне един месец, по данни на фирмата за пазарни проучвания Ай Ар Ай (IRI). При почистващите препарати са опразнени 16 процента от лавиците. Преди пандемията недостигът на потребителски стоки е бил в рамките на 5 до 7 процента.

Допълнителен проблем е, че около 10 процента от работещите в заводи за производство на подобни продукти отсъстват от работа по болест, главно защото са били в контакт с хора, които са дали положителна проба за новия коронавирус.

Вижте още

Повечето българи живеят в лоши жилищни условия

admin

Кабинетът дава близо 104 млн. лева помощ за БДЖ

ivan

Изменения в таксите за отпадъци: Заплащане според броя на живеещите в имота започва след година

Напишете коментар