Invest Build Media
Имоти и строителство

Имение с дълга история в Южна Калифорния беше продадено за 88 млн. долара

Изминалата историческа година за луксозните имоти в Южна Калифорния приключи подобаващо точно преди Коледа с продажбата на намиращото се в Холмби хилс имение Owlwood за 88 млн. долара.

Преди време същото имение беше обявено за продажба на цена от 180 млн. долара, пише Los Angelis Times.

Огромната частна сделка, в която собственика си са смени три отделни парцела, е била финализирана на 23 декември, информира Los Angeles Times.

Това е третата най-голяма имотна сделка в района на Лос Анджелис през 2020 г. Най-богатият човек в света Джеф Безос е на първо място с покупката на имение за 165 млн. долара, а Джефри Каценберг заема второто място с продажба за 125 млн. долара, като и двете сделки са осъществени в Бевърли хилс.

Имението е Owlwood e придобито от Calch Urban Investments – новорегистрирана компания със седалище в щата Илинойс. Собственикът й засега остава неясен.

Имотът е с площ от 10 акра и се намира в непосредствена близост до имението на Playboy. То може да похвали с известен архитект, звездни предишни обитатели и собственик, срещу когото бяха повдигнати съдебни обвинения за участие във финансова пирамида.

Къщата е с площ от 1 100 кв. м, проектирана през 1936 г. от Робърт Фаркухар – архитект от Лос Анджелис, който е участвал и в проектирането на Пентагона.

През годините имението е било собственост на поредица от известни личности, сред които председателят на 20th Century-Fox Джоузеф Шенк, петролният магнат Уилям Кек и създателят на Hotel Bel-Air Джоузеф Драун. Актьорът Тони Къртис е живл в къщата през 60-те години, след което я продава на Сони Боно и Шер през 70-те.

През 2009 г. имотът е придобит от една спорна личност – Робърт Шапиро, строителен предприемач, който 10 години след това беше осъден на 25 години затвор за организирането на финансова пирамида на стойност 1.3 млрд. долара.

Той плаща 90 млн. долара за имението чрез своята компания и опитва да удвои парите си през 2017 г. като го обяви за продажба на цена от 180 млн. долара преди впоследствие да я намали на 115 млн. долара, след като компанията му подаде заявление за фалит. Имението е продадено като част от споразумението по фалита.

Вижте още

Пак е спряна обществената поръчка за проектиране и строителство на тунел Железница

ivan

В Холандия ще полагат пластмасов път

admin

Пускат движението по бул. „Черни връх” до средата на декември

admin

Напишете коментар