Invest Build Media
Туризъм и Екология

Откриват ски сезонa на Витоша с нощно каране на писта „Витошко лале“

Ски сезонът на Витоша стартира тази вечер с нощно каране на писта „Витошко лале“, съобщиха от „Витоша ски“. Сезонът закъсня заради недостатъчната снежна покривка на планината край София.

Припомняме, че „Витоша ски“ АД подкрепи становището на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, свързано с необходимостта от подмяна на съоръженията на Витоша. Във връзка с изказванията на главния архитект на София Здравко Здравков относно възможността върху старите фундаменти да се монтират нови стълбове, от компанията поясняват, че са готови на незабавна среща с него и водещите инженери и конструктори в производството на лифтове, на която да бъде обсъдена идеята.
„От 11 месеца чакаме да ни възложат изработването на специализирания подробен устройствен план, за да можем да го процедираме пред министъра на земеделието и РИОСВ – София. Не искаме на нас да се преписва чуждо бездействие.“, гласи още становището им. Според тях, ако всички имат желание да вървят в една посока, цялата процедура за приемането на специализирания устройствен план може да стане факт в рамките на 3 месеца, а съоръженията да бъдат поръчани.
„‘Ние сме готови незабавно след получаването на всички разрешения да пристъпим към подмяна на лифтовете, но единствено и само в рамките на закона“, обобщават те.

Вижте още

Порция спагети помага на пострадалите от земетресението в Италия

admin

Лекарите по Черноморието могат да вземат колкото искат пари за лечение

ivan

Забраниха имоти в центъра на Амстердам да се дават под наем в Airbnb

leni

Напишете коментар