Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Основателят на Алибаба се появи след спекулации месеци наред, че е отвлечен

Основателят на платформата за онлайн търговия Алибаба Джак Ма направи първото си публично изявление след близо три месеца мълчание и спекулации относно това какво се случва с милиардера. Той се появи във видео, публикувано онлайн от Tianmu News.

В него Ма се обръща към стотици учители от различни региони настраната, за да ги поздрави по случай Денят на просвещението на Буда. От 2015 г. точно на този ден Ма се среща с учители в селските райони на Китай и връчва награда, учредена от неговата фондация. Ма, който е бивш учител по английски, е превърнал образованието в основен приоритет на своята фондация и след оттеглянето му от Алибаба се занимава активно с благотворителна дейност.

Видеото показва и кадри от посещение на Ма в начално училище в град Ханджоу, където е седалището на Алибаба, порано този месец. Акциите на компанията, регистрирани в Хонг Конг, нараснаха с 6% след публикуването на видеото.

Ма не се беше появявал публично и не беше публикувал нищо в социалните медии от края на октомври, и дори не участва във финалния епизод на шоуто си за търсене на бизнес таланти. Това стана малко повече от седмица преди китайската компания за финансови технологии Ант груп, която е част от Алибаба, да излезе едновременно на борсите в Шанхай и Хонконг. Това обаче беше
блокирано в последния момент от китайските регулатори, а оттогава компаниите на Джак Ма се разследват за предполагаеми монополни практики. В края на октомври той остро разкритикува финансовата регулаторна система на Китай, като я сравни с управлението на заложна къща. Няколко седмици по-късно Джак Ма загуби над 11 милиарда долара от личното си богатство и от
първо отиде на трето място в класацията на китайските милиардери.

Вижте още

БНБ: Има лек ръст на лихвите по потребителските кредити в лева през юни

ivan

В Благоевград започва обновяване на центъра за 13 млн. лева

ivan

Работодатели настояват за смяна на ръководството на НЕК

ivan

Напишете коментар