Invest Build Media
Без категория

Слагат сензори по „Струма“ за измерване на превозните средства в движение

Сензори за измерване на превозните средства в движение ще позволят проверки в реално време на камионите, пътуващи по автомагистрала „Струма“. Това е възможно след внедряването на Интелигентни транспортни системи, които се изграждат за първи път у нас още в етапа на строителство на автомагистралата. Те са разположени в участъка между Благоевград и Сандански като част от проект, финансиран от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020.

С тях ще се правят ефективни проверки в реално време на претоварени превозни средства, за да се избегне износването на пътната настилка и мостовите конструкции. Информацията от измерванията по автоматичен начин ще се предава в единен център за управление, а нарушителите ще бъдат спирани.

В обхвата на автомагистралата ще бъдат монтирани електронни информационни табели, чрез които шофьорите в реално време ще се информират за инциденти и непредвидени ситуации на пътя. Камери ще следят средната скорост на автомобилите в най-натоварените участъци, в които доказано има повишена опасност от катастрофи. Метеорологични станции ще отчитат температурата и влажността на въздуха, типа и количеството на валежите, видимостта на пътя, както и скоростта и посоката на вятъра. Това ще позволи да се прогнозира заледяване на пътя и предотвратяване на инциденти.

Проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел „Железница” е съфинансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз и със средства от националния бюджет. Общата стойност на инвестицията е приблизително 750 млн. лева.

Вижте още

Кейт Мидълтън очаква близнаци?

galia

Първите ваксинации в България вече са факт (ВИДЕО)

galia

Морски хотел „Аквапарадайз“ – Несебър – „Миодизайн“

galia

Напишете коментар