Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

PayPal пуска услуга за прехвърляне на криптовалути

Някои клиенти на PayPal вече могат да преместват своите криптовалути от своите акаунти към външни портфейли и борси.

Гигантът за онлайн плащания обяви, че избрани клиенти в Съединените щати ще могат да използват услугата тази седмица, а всички отговарящи на условията клиенти в САЩ ще могат да използват функцията през следващите месеци.

PayPal и неговото приложение Venmo се използват от стотици милиони хора по целия свят за прехвърляне на пари. Все още обаче не се знае дали и от кога усугата ще бъде достъпна и извън САЩ.

Новата услуга ще позволи на клиентите на PayPal да изпращат криптовалута до други потребители на PayPal за секунди и без такси.

През октомври 2020 г. компанията започна да позволява на клиентите си да купуват, продават и държат Bitcoin, Ethereum и Litecoin. Те обаче не можеха да преместят крипто холдинги от платформата – досега.

„Тази функция постоянно се класира от потребителите като едно от най-търсените подобрения, откакто започнахме да предлагаме покупка на криптовалута на нашата платформа“, каза Хосе Фернандес да Понте, SVP и генерален мениджър на блокчейн, крипто и цифрови валути в PayPal, цитиран от Euronews.

През март миналата година PayPal пусна функция, която позволява на клиентите да плащат с крипто активи в милиони онлайн бизнеси. Компанията съобщи по-рано тази година, че проучва пускането на своя собствена стабилна монета, която е наречена PayPal Coin.

PayPal не е първата компания за дигитални плащания, която прехвърля крипто активи извън своята платформа. През април Robinhood обяви, че 2 милиона от „приемливите“ им клиенти могат да прехвърлят дигитални активи извън платформата, след като активират крипто портфейл.

Вижте още

Хиляди уплашени германци купуват имоти в Унгария

admin

Борисов представи потенциала на България за инвестиции пред американски компании

ivan

Бойко Борисов откри нов цех в завода за олио в добричкото село Карапелит

ivan

Напишете коментар