Invest Build Media
Туризъм и Екология

Президентът: Ще работим за увеличаване на туристическия обмен със Саудитска Арабия

България разполага с отлични условия за развитието на всички видове туризъм – морски, планински, културен, спа и рехабилитационен и се нуждае от силни партньори, за да реализира в максимална степен големия си потенциал в този стратегически отрасъл. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на среща на „Дондуков“ 2 с принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, председател на Борда на директорите на Комисията по туризъм и национално наследство на Саудитска Арабия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава е потвърдил решимостта на страната ни да привлече повече инвестиции в бързо развиващите се сектори на туризма, високите технологии и автомобилната индустрия и е подчертал конкурентните предимства на България в региона на Югоизточна Европа- стратегическо разположение, ниско равнище на държавен дълг, консервативна фискална политика, квалифицирани кадри. Българското общество е пример не само на Балканите, но и в Европа за мирно и толерантно съжителство на различни религиозни групи, е добавил Плевнелиев.

България и държавите от Югоизточна Европа имат големи природни дадености и богато културно наследство и Саудитска Арабия е готова да засили партньорството и да увеличи инвестициите си в туризма и икономиката, е заявил принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд. Той е поканил българския държавен глава да посети Саудитска Арабия в удобно за него време.

На срещата президентът Плевнелиев е отбелязал и големите възможности за реализирането на успешни съвместни проекти в енергетиката, както и в селското стопанство и е посочил възможността инвеститорите да се възползват от финансова подкрепа по линия на европейските фондове.

plevneliev-sauditci-01

Вижте още

Учредяват годишни награди в туризма

admin

Красимир Коев: Очакват се добра реколта от грозде и хубаво вино

admin

Германия преговаря за милиарди евро помощ за Lufthansa

leni

Напишете коментар