Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Изкуственият интелект покорява работните места: Вдигащ се брой на обявите

За последните две години се наблюдава значителен ръст в броя на обявите за работа, свързани с изкуствения интелект, отчитат платформите за наемане на служители. Този ръст не е ограничен до конкретни сфери и национални граници, а се простире в цяла Европа.

Търсенето на квалифицирани специалисти, работещи с новите технологии в областта на изкуствения интелект, нараства в различни индустрии и държави, като най-голямо увеличение се отбелязва във Великобритания, Германия и Франция, според информацията на Нова телевизия. От началото на 2016 година броят на хората, които посочват, че разполагат с умения в областта на изкуствения интелект, се е увеличил със завидните 9 пъти.

Само за две години търсенето на кандидати с познания в изкуствения интелект се е удвоило. Обявите за работа включват широк спектър от длъжности, като съответните специалисти могат да работят както директно по разработка и прилагане на изкуствения интелект, така и в длъжности, където този вид знание се изисква като нещо допълнително и ценно. Например, изискванията в обявите варират от мениджър на дигитални продукти до консултант по киберсигурност, където разбирането за изкуствения интелект става все по-важен елемент в компетентностите на потенциалните служители.

Вижте още

Над 2600 спирки в столицата ще бъдат ремонтирани от концесионер

ivan

Тестов електробус до метрото тръгва в „Люлин“ и „Овча купел“

ivan

БНБ: Има лек ръст на лихвите по потребителските кредити в лева през юни

ivan

Напишете коментар