Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Повишаване на цените на употребяваните автомобили

Цените на употребяваните автомобили в България нарастват, засилвайки се поради по-голямата сложност при вноса на коли от чужбина. Стойността на употребяваните превозни средства се повишава, като главно покупателите са от чужбина.

Много от клиентите, посещаващи автокъщите в Дупница, настояват за автомобили с нисък разход на гориво, по-малки емисии и цени, които да не надвишават 10 хиляди лева. Това са основните изисквания, изразени от мнозинството от тях. Един от тези клиенти е Огнян Георгиев, който закупи употребяван автомобил преди около седмица.

Г-н Георгиев споделя, че избрал икономичен автомобил, тъй като високите цени на горивата са станали тежка тежест за неговия бюджет. Той настоявал също и за автомобил, чиито части и поддръжка са достъпни по-евтини.

Въпреки търсенето на клиенти като г-н Георгиев, автокъщите съобщават, че броят на клиентите намалява. Търговците признават, че бизнесът им оцелява предимно благодарение на интереса на клиенти от Гърция.

Те отбелязват, че пазарът е силно конкурентен и се сблъскват с ниски продажби сред българските клиенти, които търсят по-евтини автомобили, оценени между 8 и 15 хиляди лева и с нисък разход на гориво.

Проблемът с вноса на употребявани автомобили от Западна Европа се очертава да продължи да се задълбочава. Търговците отбелязват, че това се дължи на политиките за опазване на околната среда в страни като Италия, Германия, Франция и Швейцария, където правителствата се ангажират да изваждат старите автомобили от употреба и предлагат финансови стимули за покупка на нови автомобили.

Вижте още

Вдигат до пет пъти санкциите за некоректни потребители на вода

ivan

С поставяне на монети между гредите започна изграждането на патрулни кораби у нас

Обмислят двоен ръст на гражданската отговорност за нарушители на пътя

ivan

Напишете коментар