Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Петър Петров от “Възраждане”: Главната цел на МВР трябва да бъде да се ангажира по-активно със сигурността на гражданите

Народният представител от “Възраждане” Петър Петров участва в семинар, по покана на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФС МВР).

Темата на семинара беше идентифицирането на основните проблеми в полицейската дейност и възможните техни решения, необходимостта от промени в Министерството на вътрешните работи, с главна цел – подобряване на ангажираността със сигурността на гражданите и обществеността и по-ефективна борба с престъпността.

“Обсъдихме политиките на сигурност и безопасност, нивото на обезпеченост с подготвени кадри, добрите и порочните практики, по отношение на полицейската дейност на ведомството и степента на взаимодействие с гражданите, както и нуждата от реално обезпечаване на обратната връзка от обществеността за качеството на дейността на служителите на МВР”, коментира Петър Петров от “Възраждане”.

Той допълни, че предмет на дискусия е била и законовата и нормативната база, с която работят служителите на МВР и която трябва да спазват в своята дейност – общо 91 закона и 960 нормативни документа, ангажиращи МВР, както и последната законодателна дейност и посоката, която тя следва да поеме с цел по-адекватни реформи, а не правени на „парче“ в министерството. В него има най-разнородни дейности и административно обслужване, които дейности обаче не се асоциират от гражданите с полицейската дейност и това е проблем. Необходима е и реформа по отношение на по-ефективно използване на кадровия ресурс, тъй като обществената представа е за огромен брой назначени служители, дори и такива в пенсионна възраст, но за недостатъчно добра борба с престъпността. А от своя страна, Министерството, напоследък постоянно зове за недокомплект и за нужда от повече щатни бройки в някои от дирекциите.

Засегната беше и темата с необходимостта от подобряване на отношението на полицията към гражданите при комуникацията помежду им, както и нуждата от по-добра техническа обезпеченост на служителите за по-добро изпълнение на техните служебни задължения.

Вижте още

10% по-малко свободни офис площи предложени в София през 2016 г.

admin

Кодексът на труда не отговаря на новите условия за работа от вкъщи

Повишеното предлагане удържа цените на луксозните имоти

ivan

Напишете коментар