Invest Build Media
Туризъм и Екология

Таен гръцки остров вече привлича туристи

Туристите, оправящи се към Гърция заради нейните живописни острови и плажове, пропускат едно райско кътче, което не отстъпва по нищо на популярните дестинации, според местните.

Остров Рения или Риния се намира точно до брега на Миконос и е необитаем, като около 60 изоставени къщи са единственото доказателство, че хората някога са живели там.

Фермерите имат право да работят на острова и козите им могат да се видят да тичат наоколо, но освен това, няма голямо количество хора, които да ходя там всеки ден.

Сайтът King-like Concierge го описва като „малко съкровище, разположено точно до Миконос“ и казва, че „много малко хора знаят за невероятните красоти, които чакат да бъдат открити тук“.

Подобна информация даде местен жител на Миконос, който наскоро каза пред Sun Travel, че водите там „са като Малдивите“, но каза, че хората често го пренебрегват като място за посещение.

Сред най-добрите плажове на острова са Амбелия, Лиа, Стена и Глифада. Не по-малко красиви места има и в други части на острова, някои от които в отдалечените му краища.

Освен „девствената гледка към морето и останалата част от Цикладите“, King-Like Concierge също препоръчва да се насочите към вътрешността, за да разгледате част от завладяващата гръцка история, която може да се намери в Рения.

Целият остров е защитен археологически обект, което означава, че там вече не може да се строи. Останали са само изоставените домове и руините.

След като се насладите на топлото средиземноморско небе, можете да видите руините на древните християнски църкви и гръцките храмове, както и надгробните камъни на войници от преди хиляди години.

Няма да намерите телефони, електричество или течаща вода на острова, а пашата и земеделието са строго ограничени.

Най-добрият начин да стигнете до острова е с лодка, с частни таксиметрови лодки, които се отправят към острова от Миконос.

Посетителите могат също да прекосят водата като част от групи на организирани обиколки с лодка Рения.

Много от груповите обиколки също предлагат на пътниците напитки и ястия, както и възможност за гмуркане.

За да стигнете до острова, първо трябва да пристигнете на Миконос. „Тайният“ гръцки остров е по-хубав и евтин от Миконос, пише „Сън“.

Вижте още

Повишават се тол таксите в Сърбия

ivan

Първият 3d мапинг ресторант у нас отваря врати в Пловдив

admin

Канадци откриха кораб потънал преди 170 години

admin

Напишете коментар