Invest Build Media
Туризъм и Екология

България наградена за най-добра дестинация за семейна почивка за руските туристи

На специална церемония в Москва националното представителство на Министерството на туризма на България в Русия получи наградата за най-добра дестинация за семейна почивка за руските туристи, съобщиха от Министерството. Отличието се дава от руското издание на списание „National Geographic Traveler“ след допитване сред техните читатели.

Целта на изданието е чрез конкурса да се покажат най-добрите туристически направления, които се предлагат в Русия. Гласуването е било онлайн на сайта на руските издания на списанията „National Geographic“ и „National Geographic Traveler“ между 8 септември и 6 ноември.

За този период посетителите на интернет страницата са гласували в 23 категории: „Плажен отдих“, „Семейна почивка“, „Ски-почивка“, „Екскурзионна почивка“, „Агротуризъм“, „Оздравителен туризъм“, „Най-добър гастрономически тур“, „Еко-почивка“, „Приключенски отдих“, „Откритие на годината“, „Екзотична почивка“ и др.

България заема първо място сред най-предпочитаните дестинации за семейна почивка при руснаците, като изпреварва Хърватия, Гърция, Черна гора и самата Русия, а общо в конкурса участваха повече от 60 страни.

Конкурсът „National Geographic Traveler Awards 2016“ се организира за шести път и отличава най-добрите туристически направления сред най-популярните в Русия видове почивка за 2016 г.

Вижте още

Турските плажове ще отворят най-рано през август

leni

Долината Лаутербрунен  и приказните водопади

leni

Румънците с най-много туристически посещения в България тази година

ivan

Напишете коментар