Invest Build Media
Имоти и строителство

Павлова: Предлагаме за саниране още 1 млрд. лв., разчитаме на всички партии

Предлагаме програмата за саниране да се увеличи с още 1 млрд. лв., разчитаме на подкрепа на всички партии. Това каза пред журналисти регионалният министър в оставка Лиляна Павлова.

„Предвид факта, че правителството е в оставка и сме достигнали 1 млрд. лв., в изпълнение на Закона за публичните финанси, официално предлагаме на НС предложение за подкрепа за това докога програмата за саниране да продължи, да се даде мандат за нови договори“, коментира Павлова.

„Предлагаме бюджетът по програмата да бъде увеличен на 2 млрд., с 1 млрд. лв. повече. Това е най-мащабната програма, икономическият ефект е безспорен. След първия отоплителен сезон виждаме и ефектите. Те са ясни. Програмата е фокусирана върху блоковете в най-тежко състояние, на следващ етап тя ще бъде разширена още“, заяви министърът.

„Разчитам на подкрепа на всички политически сили, включително Патриотичния фронт. В доклада ни народните представители ще могат да се запознаят с ефекта на програмата, показателите, които постигаме. Тази Национална програма е насочена към всички български граждани, живеещи в панелни сгради. Ефектите са видими“, поясни тя. Павлова заяви, че е изготвен анализ на изпълненото по програмата дотук.

Вижте още

Откриха модернизираната пречиствателна станция на Шумен

admin

МРРБ ще изхарчи 15,5 млн. лв. повече за укрепване на свлачища през 2018 г.

ivan

Обявяват обществена поръчка за строителството на тунел „Железница“ на магистрала Струма

ivan

Напишете коментар