Invest Build Media
Туризъм и Екология

Олег Сафонов: България и Русия ще си сътрудничат в туризма и през 2017 г.

През 2017 година България и Русия ще продължат активно да си сътрудничат по отношение на туризма. Това каза пред Радио „Фокус“ ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов, който днес се срещна с министъра на туризма Николина Ангелкова в Москва.

Според него положителните резултати и ръстът на руски туристи в България през 2016 година трябва да продължат и през тази година.

„С г-жа Ангелкова обсъдихме предварителните резултати за отминалата 2016 година. Констатирахме, че през нея в сътрудничеството между България и Русия са постигнати много добри показатели, като този, че количеството на руските туристи в България се е увеличило с 40%, на нашия пазар се появиха и допълнително много нови и популярни туристически продукти и смятаме, че това е много добър показател. Бих искал да отбележа, че правителството на България предприе всички мерки за осигуряване на безопасността на нашите граждани при пътуванията им из вашата страна. Това е много важно и от гледна точка на това, че наблюдаваме по света ръст на заплахата срещу Русия, както и значителното увеличение на броя на терористичните актове в Европа“, каза Сафонов.

„На България гледаме като на приятелска и безопасна страна и приветстваме увеличението на потока на руските туристи в нея. През миналата година имахме разработена стратегия за развитие на сътрудничеството между нашите страни в туризма. Тя включва активно разпространяване както на българските туристически продукти в Руската Федерация, така и предложенията да почувствате Русия в България. Нашите страни активно участваха в различни видове мероприятия и изложби, нашето взаимодействие има много активен характер. За нас е много важно, че пътуването в България стана много опростено и не скъпо за нашите граждани. Смятаме, че върху това трябва да продължи да се работи и занапред. За съжаление между нашите страни съществува визов режим и според нас трябва да продължи да се работи върху това пътуването между нашите две страни да става по-комфортно“, каза още Сафонов.

По думите му през миналата година е направено много, за да се опрости визовият режим. „Договорихме се и през 2017 година да продължим нашето активно сътрудничество в туризма, да изпълняваме този наш план-действие, който съгласувахме по-рано през 2016 година. Отбелязахме нашите стремежи и желания постигната през 2016 година положителна динамика да бъде продължена и през 2017 г. Към министър Ангелкова се отнасям с голямо уважение, комфортно ми е да работим заедно, ценя я заради професионализма, за забележителните лични качества. Министър Ангелкова е енергичен, знаещ и професионален човек и с нея можем да постигаме високи цели при сътрудничеството ни в туризма“, каза още Олег Сафонов.

Вижте още

Ето как да защитим кожата си и да се насладим на лятото

А. Стойковa

Застрашени ли сме? Учените срещу климатичните рискове в България

Румен Драганов: Лошото време не може да отмени резервираните почивки

ivan

Напишете коментар