Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

С 20% нараснаха кувейтските инвестиции в България през 2016 година

Кувейтските инвестиции в България са се увеличили с близо 25 процента през миналата година. Това съобщи пред БНР посланикът на емирство Кувейт у нас Якуб Юсеф Ал Атики, като уточни, че инвестициите са предимно в недвижими имоти. В интервю за националното радио, което даде по повод предстоящия национален празник на своята страна – 25 февруари, когато през 1950-а година, е извършена коронацията на емир Абдала, кувейтският дипломат допълни, че в момента се работи за развитие на сътрудничество и инвестиции в други сектори – икономически, туризъм и т.н.

Успяхме да получим всякакви юридически решения за съставяне на дружество за икономическо сътрудничество между Кувейт и България, каза още дипломатът и допълни:

За мен като посланик на Кувейт в тази хубава страна, моята цел е много висока – увеличаване на инвеститорите, увеличаване на броя на туристите, да има директна (самолетна) връзка между двете страни, както и да видя много кувейтци в България.

Посланикът покани и българите да посещават по-често Кувейт, който предлага отлични условия за шопинг туризъм:

„Много ми се иска да виждам тази година и по-скоро – този месец февруари, да има много българи, които да посещават Кувейт. В момента в Кувейт те може да се възползват от големите търговски фестивали (панаири) по случай националния празник на Кувейт. Може да се възползват от много ниските цени и промоции. Времето е много подходящо.“

Всеки гражданин на България може да посещава Кувейт и да получи виза на самата аерогара срещу 10 долара – не е нужно да отива в посолството.

Вижте още

Китайски милиардер си купи имението на Илън Мъск в Ел Ей

leni

Кристиано Роналдо откри втори хотел, този път в Лисабон

admin

Ивайло Папов: Бедственото положение в община Враца е, защото се усвояват едни средства, а резултат няма

Напишете коментар