Invest Build Media
Туризъм и Екология

Бакхус: Пет заведения се състезават за приза „Ресторант на годината“

Общо 18 ресторанта получиха номинации в осемте категории на конкурса на сп. „Бакхус“ за ресторант на годината. Заведенията се оценяват от дегустаторско жури и съдийски борд, а победителите ще бъдат обявени по традиция на галавечеря, която ще се състои на 30 март.

Най-много номинации – по 4, събраха ресторантите Chinecitta и Cosmos в София и „Хеброс“ в Пловдив. Пловдив е и единственият град освен София, който успя да класира не един, а два свои ресторанта в номинациите – „Хеброс“ и „Паваж“. Бургас участва в състезанието със своя ресторант Rosé. Конкурсните категории с най-много номинации са „Авторска кухня“ и „Ресторант на годината“.

Номинациите са в рамките на 16-ото издание на конкурса „Ресторант на годината Бакхус, Acqua Panna & San Pellegrino“ 2016.

Тази година 10-те категории и ресторантите, които в най-висока степен покриват критериите на конкурса във всяка от тях, са:

„Ресторант на годината“ – Cinecitta, „Хеброс“ (Пловдив), „Преди 10“, Chef’s, ANDRé

„Дебют“ – „Космос“, Niko’las, Il Teatro

„Авторска кухня“ – Lazy, Chinecitta, „Преди 10“, „Космос“, Niko’las

„Вкусно място“ – L’Étranger, „Паваж“ (Пловдив), Grape Central

„Най-добро обслужване“ – Shades of Red, Rosé (Бургас), Cinecitta, „Хеброс“

„Напитки и винена листа“ – Cinecitta, Хеброс, „Космос“, Grape Central, Rosé

„Устойчива концепция „Метро“ – „Хеброс“, „Преди 10“, „Космос“, „Багри“

„Нова вълна“ – Street Chef’s, Meat, Boom! Burgers, Skaptoburger

В категориите „Млад готвач“ и „Ресторант на читателите“ изборът предстои.

„Ресторант на годината, AcquaPanna&S.Pellegrino“ 2016 на списание „Бакхус“ е първият, най-стар и единствен национален конкурс за най-добър ресторант, в който от тази година експертната оценка на дегустаторско жури среща професионалното мнение на съдийски борд (Андрей Стоилов, Робин Вилареал и Александър Скорчев).

Победителите в конкурса „Ресторант на годината, AcquaPanna&S.Pellegrino“ 2016 ще бъдат обявени на 30 март с галавечеря, която тази година е вдъхновена от храната като единствено изкуство, което ангажира всички сетива, и носи името „6 – церемония на сетивата“.

Критериите на конкурса „Ресторант на годината, AcquaPanna&S.Pellegrino“ обхващат цялостното преживяване: менюто, продуктите, ястията, напитките, обслужването и интериора. Случаите, в които ресторант може да бъде дисквалифициран, са пушене в затворено помещение, лъжа в сметката или в комуникацията, грубо отношение или лоша хигиена.

Журито на конкурса „Ресторант на годината, AcquaPanna&S.Pellegrino“ се състои от кулинарни журналисти и блогъри, собственици на кулинарни училища за любители, хора с академичен профил, експерти от туристическата индустрия, кулинарни пътешественици.

Вижте още

Едни от най-странните музеи в света

leni

11% ръст на чуждите туристи за летния сезон очакват във Варна

ivan

Музеят Гугенхайм в Ню Йорк – 7 неща, които не знаете за него

leni

Напишете коментар