Invest Build Media
Туризъм и Екология

600 000 руски туристи са посетили Черноморието ни миналото лято

Повече от 600 000 руски туристи са посетили българското Черноморие миналото лято. Това е посочил посланикът на Руската федерация у нас Анатолий Макаров по време на среща с кмета на Бургас Димитър Николов. За срещата съобщиха от пресслужбата на Община Бургас.

Според руския дипломат регионът има огромен потенциал за развитие и на алтернативен туризъм – религиозен, исторически, екологичен. Очакванията са за запазване на тенденцията към увеличение на руски туристи у нас, като паралелно нараства броят на руските граждани, закупили имоти в Бургаска област, е заявил Макаров, цитиран в съобщението.

Посланикът и кметът са обсъдили възможността за установяване на нови транспортни връзки, които да стимулират туризма и икономическите взаимоотношения между Русия и Бургаски регион.

По-рано в Бургас са се срещнали представители на деловите кръгове от двете държави. Обсъдени са били възможностите за динамизиране на експорта на традиционни български продукти. Коментирани са били също бюрократичните препятствия, който среща бизнесът, имало е и конкретни предложения за улесняване на процедурите.

Вижте още

Поморийска кал, сауна или масаж вместо парти за Новогодишните празници

galia

Представители на туристическия бранш в Гърция са недоволни от тестването на „Промахон“

leni

Да разгледаме Версайския дворец

leni

Напишете коментар